Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegyesből szerzett góllal győzte le a Debrecen a Kecskemétet

Cívishír | 2024. 04. 13. | 19:03:06
A mérkőzés nagy részében unalmas focit láthatott a közönség.
Tizenegyesből szerzett góllal győzte le a Debrecen a Kecskemétet
Dzsudzsák Balázs 11-esével nyert a Loki (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni VSC a Kecskeméti TE együttesét fogadta az OTP Bank 28. fordulójában a Nagyerdei Stadionban április 13-án délután. A hazai csapat 39 ponttal a tabella 5. helyén, míg a vendég gárda 34 egységgel a 9. pozícióban várta a mérkőzést. A mérkőzés előtt Makray Balázs cégvezető köszöntötte a Loki középpályását, Bódi Ádámot az eddigi 300 NBI-es mérkőzése alkalmából. A játékos 11 meccs kivételével mindet a DVSC-vel jegyezte. Bódi egyébként hosszú idő után ismét a kezdőcsapatban kapott helyet.

A találkozót Karakó Ferenc sípjelére a fehérben játszó Kecskemét kezdte, a Debrecen piros szerelésben lépett pályára. Az első 7 perc az egymáson fogáskereséssel, eseménytelen játékkal, a két tizenhatos közötti unalmas passzolgatással telt el. Annyi izgalom volt a játékban, hogy a kapujuk közelében adogató DVSC játékosok elveszítik-e a labdát.

Az első helyzete a Lokinak volt, Ferenczi balról adott be, Dzsudzsák pedig 8 méterről fejelt kapura. A kapu bal oldalába tartó labdát Kersák fogta.

A szurkolókra nem lehetett panasz (Fotó: Cívishír)

Kiegyenlített játék folyt a pályán, hosszú ideig egyik kapu sem forgott veszélyben. Mindkét oldalon egy-egy, 27-28 méterről, szélről belőtt szabadrúgás kelthetett volna veszélyt, de a KTE pontrúgását a DVSC védői kivágták, míg a másik oldalon Bódi beívelését Bárány vágta 10 méterről csúnyán fölé. A félidő közepéhez közeledve hazai fölény bontakozott ki, de a gólhelyzetért még sokat kellett volna tenni a debreceni játékosoknak. A 23. perctől kiegyenlített, de nagyon gyenge játékot láthatott a közönség, majd egyre inkább a Kecskemét támadásai lettek veszélyesebbek. Eljutottak a Megyeri kapuja előterébe, ahol a tömörülő védők akadályozták meg az akciók eredményes befejezését. A Debrecennek leginkább szabadrúgásokból lett volna lehetősége zavart kelteni Kersák kapuja előtt. Ezzel együtt Szuhodovszki mutatott be szép cseleket, Ojediran küzdött legjobban a labdákért, Ferenczinek voltak ígéretes indulásai a szélen és Dreskovic jeleskedett a védelemben, Bódi hajtott nagyon, összességében azonban a Loki játékában nem volt tűz, lendület, elképzelés.

A 38. percben Bódi elesett a tizenhatoson belül, Karakó azon nyomban a tizenegyespontra mutatott. A VAR is megnézte az esetet, sőt miután már leállították a büntetőhöz a labdát, a spori kiment a VAR-képernyőhöz, majd visszavonta a megítélt büntetőt.

A félidő utolsó percében Bárány cselezte át magát védőjén, beadása balról azonban csak fehér mezes játékost talált. A négyperces hosszabbítás a Debrecené volt, szögletekkel, szabadrúgással, sőt Dzsudzsáknak 23 méterről megeresztett, bődületes erejű lövését a kapus csak hatalmas bravúrral tudta kitornázni a ficakból.

Ojediran küzdött legjobban a labdákért (Fotó: Cívishír)

A második félidő elején térfelére szorult a Debrecen, a játékában továbbra sem volt lendület, elképzelés, igaz a Kecskemétében sem sok. Az 56. percben Megyerinek kellett nagyot védenie. Lukács lekészített labdáját Zsótér tekerte 21 méterről a bal alsó felé, a labdát Megyeri szögletre pofozta. A 60. perctől élénkült a játék, mégpedig a vendégek jóvoltából. Megyeri harmadik bravúrját is bemutatta, a második Horváth lövése volt, Dreskovic rosszul továbbított labdájára Lukács csapott le, közeli lövését szögletre hárította a debreceni hálóőr. A másik oldalon Belényesi fejbe rúgta Dreskovicot a kapu előtt, amiért VAR-vizsgálat után Karakó tizenegyest ítélt.

A 69. percben a büntetőt elemi erővel Dzsudzsák a bal alsóba rúgta. (1–0)

A gól után kezdődött a játék ezen a mérkőzésen. Mindkét csapat hajtott a gólért, jó iramú, olykor látványos focit láthatott a közönség, sajnos csak bő öt percig. Ezután lanyhult az iram, a Debrecen térfele közepén védekezve igyekezett távol tartami kapujától ellenfelét, általában sikerrel, így a vendégek távoli lövésekkel próbálkoztak. A DVSC szélen vezette akcióit, gólhelyzete azonban neki sem adódott. A mérkőzés hajrájában a területet átadta a Loki, a védekezésre összpontosított, a vendégek hiába támadtak, a kapu közelébe sem kerültek. A hazaiak kontrákból próbáltak veszélyeztetni. Egy ilyenből a becserélt Kocsis 12 méterről tekerte el a bal ficak mellett és felett a labdát, előtte Báránytól kapott mintaszerű indítást. A 90. percben a kaputól 19 méterre végezhetett el szabadrúgást a KTE, a lövés elakadt a sorfalban. Hét percet hosszabbított Karakó. Lukács ismét kihagyott egy ordító gólhelyzetet, tisztára cselezte magát a kaputól 9 méterre, majd a kifutó Megyeri mellett a kapu mellé lőtt. A Lokinak is volt lehetőségei kontrából, Kocsis azonban egyik alkalommal sem tudta a hálóba juttatni a labdát.

Mesterszemmel

Srdjan Blagojevic (Debreceni VSC): Fontos és nehéz meccs volt a mai, nagyon örülök a győzelemnek. Az utóbbi vesztes meccs utáni nyomás volt rajtunk, de így is sikerült megszerezni a három pontot. Mindent láthattuk ma a pályán, tipikus magyar bajnoki meccs volt. Voltak jó és rossz megmozdulások, hibák mindkét oldalon, a különbség a múlt heti meccsünkhöz képest az, hogy most mi nyertünk. Az első és a második félidőnek semmi köze nem volt egymáshoz, az elsőben kontrolláltuk a játékot, eljutottunk a kapuig, voltak helyzeteink és annak ellenére is elégedett voltam a játékkal, hogy nem született gól. A második félidőt teljes káosszal tudnám jellemezni, kontrolláltuk a mérkőzést, ugyanakkor Megyerinek több bravúrt is be kellett mutatnia, egyértelműen ő a meccs embere. Nagy nehezen megszereztük a vezetést, és ezt meg kellett tartanunk.

Szabó István (Kecskeméti TE): Becsületesen felkészültünk erre a találkozóra. Azt is kaptuk a csapattól, amire számítottunk. Az első félidő eredménye reális volt. A második félidőben jobban domináltunk, nekünk voltak veszélyes helyzeteink. A büntető jogos volt, amiből megszerezte a győztes gólt a DVSC. Egy nagyszerű közönség és egy jó csapat ellen nem könnyű. A játékunkkal elégedett voltam, a jövőben többet kell tenni, hogy győzelemmel hozzunk le egy ilyen mérkőzést.

OTP Bank Liga, 28. forduló:
Debreceni VSC-Kecskeméti TE 1-0 (0-0)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 5244 néző, v.: Karakó
gólszerző: Dzsudzsák (68., 11-esből)
sárga lap: Ojediran (53.), Szécsi (82.), Kocsis (89.), illetve Horváth K. (14.), Pálinkás (45+3.), Katona L. (62.), Belényesi (68.), Derekas (78.)
Debreceni VSC: Megyeri - Baranyai, Dreskovic, Lagator, Ferenczi - Dzsudzsák (Romancsuk, 85.), Ojediran (Manrique, 65.), Szuhodvoszki (Loncar, 63.) - Vajda (Szécsi, 76.), Bárány, Bódi (Kocsis, 64.)
Kecskeméti TE: Kersák - Nagy O. (Szabó A., a szünetben), Belényesi, Katona L. - Szűcs, Meszhi (Derekas, 70.), Zsótér (Nikitscher, 70.), Zeke (Leoni, 82.) - Pálinkás (Banó-Szabó, 59.), Lukács, Horváth K.

CH

A tabella
H.CsapatM.Gy.D.V.LG.KG.GK.P.
1FERENCVÁROSI TC27194468244461
2PAKSI FC27155745321350
3FEHÉRVÁR FC27144948361246
4DVSC28126104234842
5PUSKÁS AKADÉMIA FC271010740301040
6MTK BUDAPEST27116103750-1339
7DVTK27106114245-336
8ZTE FC27105124652-635
9KECSKEMÉTI TE28104143843-534
10ÚJPEST FC28104143759-2234
11KISVÁRDA MASTER GOOD2873183246-1424
12MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC2755172448-2420
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Új emlékpontja lehet Berettyóújfalunak
Új emlékpontja lehet Berettyóújfalunak
Képzőművészek és iparművészek víziót várják.
Gazdaság
Debrecen is szóba került a kínai elnök látogatásán
Magyarország ebben az együttműködésben nem veszélyt, hanem lehetőséget lát - mondta az államfő.
Állami támogatást adnak a munkásszállók építéséhez
Vannak fontos kitételek, például a szobák ágyszámára vonatkozóan is.
Munkaruhákat vásárolna a debreceni vállalat
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Ötven perc alatt lehetne Debrecenből Nagyváradra érni
Lekerülhetett a napirendről a tram-train, másként kötnék össze a két nagyvárost.
Tízmilliós bírságot kapott az UNION
Rendszerszintű hiányosságot állapítottak meg.
Debrecen haszonélvezője a kormány iparosítási politikájának - így a kormánybiztos
Nem véletlen, hogy a Mercedes és a BMW is itt építkezik.
Támogatott tartalom
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Madarak és fák hónapja Debrecen város kisvasútjával
Fészekleső túra, madárgyűrűzés, interaktív foglalkozás és erdei túra is lesz.
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
Felújítanak a Hatvan utcán 32 parkolóhelyet
A DV Parking Kft. beszerzési hirdetménye.
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Rangos szakmai díjjal ismerték el a debreceni orvos munkáját
Furka Andrea a Richter Érdemérem különdíját kapta. .
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Villás Galéria: kincsek kalapács alatt
Ismét festmény- és műtárgyárverést tartanak Debrecenben.