Recept: prósza - édesen, sósan

Hozzávalók egy tepsihez:
4,5 dl aludttej
kb. 30 dkg liszt
3 db tojás
a sós változathoz: 1 csapott evőkanál só, kevés őrölt bors (a sós változathoz) 3-4 szem krumpli
az édes változathoz: 1 csipet só 5 evőkanál cukor, savanykás lekvár - legjobb a szilvalekvár
Elkészítése:
A hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk, ha túl sűrű lenne, kevés szódavizet adunk hozzá, majd beleöntjük egy kizsírozott, lisztezett tepsibe (vagy teszünk alá sütőpapírt). A sós változat tetejére 3-4 szem nyers, meghámozott, vékony karikára vágott krumplit teszünk, 200 fokos sütőben kb. fél óra alatt pirosra sütjük.

Az édes változat tetejére krupli helyett valamilyen sűrű, lekvárt pötyötetünk, de akár gyümölcsdarabokat is tehetünk, majd sütőbe toljuk, pirosra sütjük (felső képünkön).
Az ételt a Sóstói Múzeumfaluban készítették A régi Magyarország ízei című gazstronómiai fesztiválon a Szennai Skanzen munkatársai
















