Recept: így savanyít Boros Vali – ásványvízzel

Nem szeretek tartósítót használni, inkább nagyon figyelek a steril környezetre, mikor befőzök. Ha tartósítóval lehetne csak, akkor én hozzá sem kezdenék, mert olyat a boltban is lehet kapni. Az alábbi adagokat egy darab 7 deciliteres üvegre számoltam ki:
- 2 evőkanál cukor
- 1 csapott evőkanál só
- 3 cl 15-20 %-os ecet
- 1 mokkáskanál citromsav
- fél mokkáskanál borkősav
- víz a felöntéshez (ásványvizet használok, a csapvíz csak fürdésre és mosogatásra jó)
Elkészítés: Teszek az üveg aljára pár szem fekete borsot, mustármagot, koriandert, egy pár karika hagymát, kaprot és két babérlevelet is. Az üvegeket előtte kifőzöm, ebbe rakom az uborkát/paprikát, majd hideg vízzel engedem fel.
és ezzel készen is van...
Üvegek sterilizálása
Az üvegeket úgy szoktam kifőzni, hogy egy nagyobb lábosban vizet forralok, de mielőtt beleraknám az üvegeket, azokat a csapból jövő forró vízzel felengedem, így átveszi a hőt, és nem csattan el, mikor belerakom a forrásban lévő vízbe az üvegeket és a tetőt. Ezután már csak csipesszel teszem bele a belevalókat.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali
http://borosvalikonyhaja.blogspot.com

















