Recept: házi leveskocka

Boros Vali, az ismert szabolcsi háziasszony, amit csak lehet házilag, saját kertjében termett alapanyagokból készít el. Ezúttal a leveskockája receptjét osztotta meg. Mindent frissen szedett, mielőtt feldolgozta volna.
Hozzávalók:
4 sárgarépa
1 zeller levelestől
3 petrezselyemgyökér, ennek is pár levele
1 karalábé
2 paprika
2 hagyma
2 cikk fokhagyma
lestyán levél
2 paradicsom
Elkészítése:
Aprítóban összevágjuk a hozzávalókat, majd csirkezsíron dinszteljük. Fűszerezzük, felengedjük az előző napi húslevessel.
Alaposan kiforraljuk, majd botmixerrel pépesítjük. A masszát jégkockatartóba rakjuk, lefagyasztjuk.
Mikor megfagyott, akkor kiütögetjük a jégkockatartóból, és bezacskózva a fagyasztóban tartjuk. Mindig annyit veszünk ki belőle, amit fel akarunk használni.
Jó étvágyat kíván: Boros Vali

















