Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Mercure Debrecen: négycsillagos szálloda a virágkarnevál jegyében

| 2022. 08. 10. | 10:40:00
Az új debreceni szálloda augusztus 15-én nyitja meg kapuit.
Mercure Debrecen: négycsillagos szálloda a virágkarnevál jegyében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen legújabb szállodája a világszerte népszerű hoteleket üzemeltető Accor-csoport filozófiáját követi: elmesél a helyről egy történetet, azaz a modernitás és a kényelem mellett a helyi gyökerek, hagyományok az élet- és a közösségi terek fókuszpontját képezik. A történelmi városmagban felépült, abba teljesen belesimuló négyszintes, 155 szobás épület nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy átadja a világhírű Debreceni Virágkarnevál hangulatát és látványvilágát.

Tágas, szellős, átjárható terek

Nem túlzás azt állítani, hogy az új Debrecen, a város modern arca a BORD Építész Stúdió kezei között formálódott. A Mercure Debrecen merőben új ötlet, látvány, színfolt egy nagyon régi utcában, amiről Bordás Péter építész vezető tervező így nyilatkozott: – A koncepciónk épp az volt, hogy a meglévő városszövetbe, a korábban már itt felépült épületek közé, valamint mellé hozzuk létre a szállodát oly módon, hogy az adottságait figyelembe véve azokat némileg újragondoljuk. Ez alapján fontos szempont volt, hogy a szűk utcát valamiképp térré bővítsük, tágítsuk, és ennek az előnyeit ne csak a szálloda vendégei tudják kiélvezni, hanem az arra járók is. Ennek megfelelően kialakítottunk egy bejárati öblöt, mely közönségforgalmi területeknek is helyet ad. Ennek a gondolatnak a mentén azt is fontosnak találtuk, hogy a földszinti rész transzparens tudjon maradni – ne átláthatatlan falakba ütközzön a látogató, hanem tágas, szellős, átjárható terek jöjjenek létre: a külső terek a belsőkkel szervesen, összhangban éljenek együtt.

Részleteiben és egészében is lenyűgöző

A szálloda profiljához illeszkedően kulcsfontosságú a belvárosi elhelyezkedés – a megfelelő ingatlan kiválasztása elsődleges feladat volt. A Kossuth tér közelében, az Aranybika szálloda mögött, három építési telek összevonásának eredményeképpen alakították ki az építési telket. Innovatív, egyedi építészeti megoldásokkal megvalósuló négycsillagos szálloda nyílik, elsődlegesen a város üzleti és konferenciaturizmusának fejlesztése érdekében. Az építtető, a szálláshely leendő üzemeltetője a Szinorg Universal Zrt. 2019-ben alapított leányvállalata, a Bajcsy Invest Kft.

A földmunkáktól a kőművesen át a villanyszerelőig rengeteg ember dolgozott azon, hogy viszonylag rövid időn belül elkészüljön a négyszintes Mercure Debrecen. Az ingatlan teljes egészében alápincézett; az épület területének telekmérete 3 356 négyzetméter – tájékoztatott Bartáné Bátori Brigitta projektvezető.

Virág témájú világ

Igazi különlegessége a Mercure Debrecennek a virágkarneváli tematika – Nagy Gabriella helyi festőművésznő kifejezetten ide álmodott virág témájú világot: – A karnevál, a vidám, dinamikus nyári hangulat már a belső tér tervezésénél koncepció volt, ezt kiegészítve működnek a falakon látható printelt tapéták, amelyek a festményeimből készültek. A képek egy része a hortobágyi tájhoz, annak növény- és állatvilágához kapcsolódik. Régóta készítek tájképeket, az alföldi táj motívuma újra és újra felbukkan a képeimen. 

Finomra hangolt meglepetések

Fülöp Krisztina okleveles építész tervezőművész, belsőépítész, a KOMP DESIGN Stúdió vezető tervezője a Mercure Debrecennel kapcsolatban  arról beszélt, élményt nyújt a tér, ahol extravagancia és finomra hangolt meglepetések várják a vendéget: – Az élményszerzés irányított dolog, térben és időben történik. Pontosan ki van találva, hogy belépéskor mit lát a vendég, merre szeretnénk vezetni, milyen ingerek érik például az étteremben és mik a kávézó területén. Ezek a terekben elhelyezett hangsúlyok nem kizárólag vizuális elemek. Egy-egy nagy léptékű, domináns elem adja az eső impulzust, majd ahogy mozgunk a térben, a kisebb méretű tárgyak is szerephez jutnak. Amint karnyújtásnyira megközelíti a dolgokat vagy helyet foglal a vendég, a taktilis érzékek is előkerülnek: különböző tapintású anyagok veszik körül. A mindenütt jelen lévő élő és szárított növények, virágok az illatokkal is szereplők. Multiszenzuális élményt nyújt a tér.

Élmény és minőségi szolgáltatások

Mercure Debrecen elsősorban üzleti utazókra számít – számos szolgáltatással igyekeznek élménnyé tenni akár a rövidebb itt-tartózkodást is. – Az üzleti utazók igénye is nagyban változott az elmúlt évtizedben – már nemcsak egyszerű szállásszolgáltatást keresnek, hanem egyben élménnyel is szeretnének gazdagodni. Ebben tud partner lenni szállodánk, hiszen azon túl, hogy egyedi megjelenésű és kiemelkedő kényelmű szobákkal rendelkezünk, a szállodánk étterme, a Winestone étterem és bár szolgáltatásai különleges élménnyé tudják varázsolni a kikapcsolódásukat. Ráadásul szállodánk – elhelyezkedéséből fakadóan – origó lehet a város nyújtotta kulturális élmények eléréséhez is – fogalmazott Demény Gábor szállodaigazgató.

A négycsillagos Mercure Debrecen augusztus 15-én nyitja meg kapuit.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Gondola Zsolt Zoárd: ezzel a költségvetéssel a távol-keletiek járnak jól
Szerintük a tervezet nem felel meg a debreceniek érdekeinek.
Debreceni panelprogram: hiába van pénz, egy sor pályázó félreértésben leledzik
Hat társasháznak sikerült támogatható pályázatot összehoznia, kilencnek nem.
Egyetlen földút sem marad Kabán
41 utcában aszfaltoznak.
Debrecenben már majd' minden második turista külföldi
Az idegenforgalmi adóbevétel is jelentősen nőtt 2022-höz képest.
Újra versenybe száll Debrecen egy „Európa fővárosa” díjért
Ezúttal a kultúra helyett a zöld a hívószó.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Richter Gedeon Remény Háza nyílik Bamakóban
Veszélyeztetett afrikai nőket támogató kezdeményezést karolt fel a Richter.
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
Az NI harmadik helyezett lett WATCH programjával
A Joint Venture Szövetség (JVSZ) nagyszabású díjátadó gálaeseményén díjazták.
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
Az NI nagy értékű bútoradománnyal segíti a ReFoMix munkáját
A több mint félszáz munkatárs komfortosabb körülmények között tudja ellátni feladatát Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés