Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiválósági központ címet kapott a debreceni klinika

unideb.hu | 2023. 11. 21 | 12:38:51
Az országban elsőként és eddig egyedüliként.
Kiválósági központ címet kapott a debreceni klinika
A klinika ezen a területen is a régió kiemelkedő centrumává vált (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkoradiológiai Klinika Magyarországon elsőként és egyedüliként nyerte el a Kiválósági Központ címet a felületvezérelt sugárterápiás technika bevezetéséért és magas szintű alkalmazásáért. A klinika ezen a területen is a régió kiemelkedő centrumává vált.

A Kiválósági Központ (Centre of Excellence) olyan szervezeti egységet jelöl, amely a szakértelem, a tudás és az innováció terén kiemelkedik. A C-RAD Kiválósági Központ címmel Magyarországon csak a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Onkoradiológiai Klinikája rendelkezik. Ezt a sztereotaxiás besugárzások felületi szkennelésén alapuló képvezérlési technika bevezetésével, magas szintű alkalmazásával nyerte el. 

Az országban elsőként és eddig egyedüliként kapták meg a címet (Fotó: unideb.hu)

Megtisztelő számunkra, hogy az általunk kifejlesztett felső kategóriás technológiát ebben a csúcsintézményben alkalmazzák. A fejlesztés legnagyobb nyertesei a betegek, hiszen a rendszerrel a kezelés rendkívül nagy pontossággal végezhető, így a korábbinál sokkal biztonságosabb. A klinika rendelkezik azzal a szakértelemmel és erőforrással, ami lehetővé teszi más intézetek, nemzetközi centrumok szakembereinek fogadását, a helyi klinikai gyakorlat bemutatását, a szakmai innovációt ösztönző megfigyelések összegzését is 

– mondta a hirek.unideb.hu-nak Larisa Van der Bellen, a C-RAD értékesítési vezetője.

Az Onkoradiológiai Klinikán két hónapja kezdték el a terápiát azzal a lineáris gyorsítóval, amely egy kétmilliárd forintos fejlesztés keretében tavasszal érkezett a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába. A berendezés a felszínvezérlő rendszernek (SGRT) köszönhetően valós idejű kontrollal irányított sugárkezelést tesz lehetővé. A rendkívül nagy pontosságú képvezérléssel, felszínvezérléssel felszerelt gépet ilyen konfigurációban Magyarországon kizárólag az Onkoradiológiai Klinikán alkalmazzák.

Az Onkoradiológiai Klinikán jelentős technológiai fejlesztés zajlott az utóbbi években, a csúcstechnológiás berendezéseket a legmagasabb színvonalon üzemeltetjük. A Kiválósági Központ cím elnyerése objektív visszacsatolása a tevékenységünknek, azt jelzi, hogy jó úton haladunk és ezt tervezzük a jövőben is 

– nyilatkozta Kovács Árpád, az Onkoradiológiai Klinika igazgatója.

A Debreceni Egyetem Klinikai Központ integrációs folyamatának elmúlt három évében számos szervezeti egység részesült hazai, európai és nemzetközi elismerésben. Az Onkoradiológiai Klinikán megvalósult fejlesztés és a szakmai tudás által kiérdemelt Kiválósági Központ cím az elismerések sorába jól illeszkedik, jelezve az egyetem klinikai betegellátásának dinamikus fejlődését – tette hozzá Szabó Zoltán, a Klinikai Központ elnöke.

Kapcsolódó hírek
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Újabb látogatási tilalom a debreceni klinikán
Kérik a betegek, látogatók megértését és türelmét.
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
Mi köze az akkumulátorgyárnak a Civaquához? – ez (volt) itt a kérdés
A volt államtitkár már 2007-ben csapásként élte meg a beruházás elmaradását.
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
Könyvesbolt nyílik a Varga utcán
December 1-től várja vásárlóit.
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Civil Fórum: a józsaiak válaszokat várnak
Előzetes hatástanulmányhoz kötik a debreceni beruházások támogatását.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés