Helyben járó
Campus
Hajdú-Bihar
Gazdaság
Közélet
Programok
Bűn
Sport
Életmód
Galéria
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kisváros a nagyváros mellett – állás Berettyóújfalu közelében

| 2023. 05. 25 | 13:05:00
Felzárkózó keleti régiók.
Kisváros a nagyváros mellett – állás Berettyóújfalu közelében
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Viszonylag kevés hazai település kiváltsága az, hogy egy nagyobb város és egyben az országhatár közelében helyezkedik el. Az egyik ilyen hely Berettyóújfalu, mely egyik oldalról Debrecen a másik oldalról Románia felé képes nyitni, ha szeretne.

Hazánk gazdasági térképe hagyományosan meglehetősen megosztott, főleg, ami a nyugati és keleti régiók különbségeit jelenti. Az utóbbi évtizedekben az olló egyre inkább kinyílni látszott, a Dunántúl vármegyéit felemelve, a keleti országrész területeit pedig leszakítva. Napjainkra azonban fordulni, vagy legalábbis lassulni látszik ez a tendencia, hiszen a keleti régiók is egyre jelentősebb beruházásokat képesek felmutatni. Ezek jellemzően nagyban növelik a környék gazdasági értékét, álláslehetőségeket teremtve és serkentve a befektetési hajlandóságot.

Kelet-Magyarország felemelkedésének egyik legékesebb példája Debrecen és az azt körülvevő települések. A város a lakosság száma és területe miatt eddig is országos szintű hivatkozási pont volt, ám mára ezt sikerült gazdasági szempontból is elérnie. Egy ilyen volumenű város erősödése és gyors ütemű fejlődése pedig értelemszerűen magával húzza a környező településeket is, melyek egyike éppen Berettyóújfalu, egy város Debrecen és a román határ között. A gazdasági fejlődés a munkalehetőségek és a megélhetés terén is érezteti hatását.

Berettyóújfalu például abban a kedvező helyzetben van, hogy Debrecen és a Partiumban található Nagyvárad felé is nyithat, akár a munkalehetőségek szempontjából is. Tekintve, hogy mindkét város 40 kilométeren belül található, a munkába való ingázás több, mint reális opció. A helyi lehetőségekről pedig akkor még szót sem ejtettünk. A legtöbb állás Berettyóújfalu területén kívül esik ugyan, de a kedvező földrajzi elhelyezkedés nem bonyolítja túl ennek leküzdését.

Opciók helyben és messzebb

Természetesen nem szeretnénk elvenni Berettyóújfalutól azt a tényt, hogy helyben is találhatók állások, ám az említett tényezők miatt az is igaz, hogy sokkal több lehetőség adott a város közvetlen környezetében. A kínálat természetesen folyamatosan változik, de ha valaki esetleg a városban vagy a környékén keres állást, a szűréskor érdemes lehet kicsit kiterjeszteni a keresés sugarát. A Debrecen környékén található városok jelentősebb része él mezőgazdaságból így sok állás Berettyóújfalu e szektorához kötődik.

Emellett természetesen megtalálhatók a különféle helyi vállalatok, szolgáltatók által kínált álláshelyek, melyek a lakosság egy jelentős százalékának képesek megélhetést biztosítani. Ennek megfelelően tehát sok állás Berettyóújfalu területén belül érhető el, de az is tény, hogy a környéken színesebb lehetőségek érhetők el mindenki számára. Különösen igaz ez annak tükrében, hogy a következő években nemzetközi óriásvállalatok is a környékre költöznek, munkavállalók ezreinek kínálva álláslehetőségeket.

Ha úgy tetszik. ez még tovább növelheti Berettyóújfalu vonzerejét. Aki ugyanis szeretne kicsit távolabb kerülni a város zajától, nyugodtabb környezetben élni, de nem elesni a munkalehetőségektől, az itt megtalálhatja számításait. Az ingázás ma már nem probléma, akár autóval, akár tömegközlekedéssel történik. Így tehát az sem jelenthet fennakadást, ha egy adott állás Berettyóújfalu határain kívülre szólítja a lakosokat.

Célirányos böngészés

Az álláskeresés napjainkban már kifejezetten egyszerű, már ami a technikai oldalát illeti. Az online állásportálokon ugyanis könnyedén listázhatók az aktuális lehetőségek, a különféle szűrőkkel pedig abszolút tudatosan kereshetünk hirdetéseket. A földrajzi szűrő például kifejezetten hasznos lehet, hiszen akár konkrét városokat is megadhatunk. Ha tehát egy állás Berettyóújfalu városában vagy a környékén érdekes lehet számunkra, ennek mentén érdemes elindulni.

A részletes keresés során egy számunkra elfogadható távolságot is megadhatunk a céltelepüléstől, így már első körben is egyszerűen listázhatjuk nem csupán a berettyóújfalui, hanem a környékbeli állásokat is. Ez várhatóan eleve sokkal több találatot eredményez majd, a merítés pedig az állások jellegét, lehetőségeit tekintve is jóval színesebb, sokoldalúbb lehet. Emellett pedig ott van még a napjainkban egyre népszerűbb távmunka lehetősége is, mely lényegében helytől függetlenül, bárhonnan végezhető. Sok cég pedig már eleve így keres munkaerőt.

Habár jó néhány állás Berettyóújfalu területén is rendelkezésre áll – gondolva az ingázni nem vágyókra – mégis kényelmes megoldás lehet egy országosan bárhonnan végezhető munkát választani. A változatosságot és a karrierlehetőségeket tekintve ezek is remek opciót jelentenek, emellett pedig magukkal hozzák a home office kényelmét. Kérdés persze, hogy ki milyen preferenciákkal rendelkezik, ám Berettyóújfalu álláspalettájának egyik nagy előnye, hogy szinte mindenre tartogat lehetőséget.

Kapcsolódó hírek
Óvodai nevelők képzése indulhat Hajdú-Biharban
Óvodai nevelők képzése indulhat Hajdú-Biharban
A Debreceni Egyetem és három szakképzési centrum működik együtt.
Hajdúhadházon csempét vágtak, babát pelenkáztak a nyolcadikosok
Hajdúhadházon csempét vágtak, babát pelenkáztak a nyolcadikosok
Családias hangulatban zajlott a nyílt nap a kisváros szakképző iskolájában.
Nem csak művelhetik, oktathatják is szakmájukat
Nem csak művelhetik, oktathatják is szakmájukat
Mesterleveleket adtak át Debrecenben.
Aranybika: csak a tervezés milliárdos összegű lehet
Aranybika: csak a tervezés milliárdos összegű lehet
Az előző közbeszerzés szerződéskötés nélkül zárult, jön az újabb nekirugaszkodás.
Mindenre kevesebbet költünk, mint tavaly. Tudatosság vagy pénzhiány?
Mindenre kevesebbet költünk, mint tavaly. Tudatosság vagy pénzhiány?
Vagy nincs miből költekezni, vagy okosabban vásárolunk.
Menzaárak Debrecenben: ennyit kell fizetni januártól
Menzaárak Debrecenben: ennyit kell fizetni januártól
A Debreceni Intézményműködtető Központ tudatta a január 1-től érvényes térítési díjakat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés