Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kiderült, hogy mikor lesz a debreceni évnyitó

Cívishír | 2024. 08. 23. | 11:55:20
Majdnem 2 és fél ezer közép- és felsőfokú nyelvvizsga a tankerület iskoláiban.
Kiderült, hogy mikor lesz a debreceni évnyitó
Igazgatói tanévindító a debreceni tankerületnél (Fotó: Cívishír)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szeptember elsején, délelőtt 10 órától lesz a városi tanévnyitó az Epreskerti Általános Iskola tavasszal átadott tornacsarnokában; a Debreceni Tankerületi Központ általános és középiskoláiban tanulók több mint ötöde kitűnő bizonyítvánnyal zárta a múlt tanévet – derült ki a Debreceni Tankerületi Központ augusztus 23-i igazgatói tanévindítóján. 

Türk László tankerületi igazgató kiemelte, diákjaik több mint 3 ezer tanulmányi versenyen szerepeltek jó eredménnyel (az OKTV versenyeken kívül 308 nemzetközi, 1135 országos, 915 díjat nyertek). Az elmúlt évben az általános iskolás tanulók 101 junior és 92 középfokú, míg a középiskolások 1732 középfokú és 603 felsőfokú nyelvvizsgát szereztek. A tankerület középiskoláinak intézményi átlaga 4,34 volt. Türk László megjegyezte: 2023 végén vette át a tankerület vezetését, az élmények mellé immár tapasztalatokat is szerzett, s még inkább érzi a pozíciójával járó felelősségét. Az elmúlt bő fél évben sok tanintézményt keresett fel, s úgy érzékeli, a gyerekek szeretnek iskolába járni, amiben a pedagógusok érdemét látja.

Papp László, Debrecen polgármestere köszöntőjében azt hangsúlyozta, hogy a tankerület a következő 5 évben is számíthat az önkormányzat anyagi és szellemi támogatására. Rámutatott, a pedagógusok munkája elengedhetetlen az új generációk kiteljesedéséhez, értékteremtéséhez, nélkülük nem építhetők újabb és újabb szintek a kollektív tudásra. A fejlődés legalább akkora mértékben köszönhető nekik, mint a történelemformáló héroszoknak – mondta.

Balról: Hetei József, a tankerület általános iskolai munkaközösség vezetője, Papp László, Feketéné Tunyogi Ildikó, Petőné Horváth Mária, Pakurár Ágnes és Türk László (Fotó: Papp Lászó/Facebook)

A Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskolában rendezett eseményen Miniszteri Elismerő Oklevelet adtak át két leköszönő intézményvezetőnek, Feketéné Tunyogi Ildikónak (Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI) és Pakurár Ágnesnek (Szoboszlói Úti Általános Iskola). Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehetett át a szintén leköszönő Petőné Horváth Mária (Debreceni Fazekas Mihály Általános Iskola). Rajtuk kívül jubiláló pedagógusokat is köszöntöttek. 

RaL

Folytatódik a pedagógusok béremelési programja
A munkaerőhiány megszűnését várják ettől.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Megkezdődött a 3x3-as kosárshow Debrecenben
Megkezdődött a 3x3-as kosárshow Debrecenben
A magyar nők vereségget mutatkoztak be.
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés