Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Utolsó lett a Loki, Tóth Nikolett játéka vigasztalt

Cívishír | 2024. 08. 24. | 20:21:35
Felkészülés: a debreceniek nem bírtak a Ferencvárossal.
Utolsó lett a Loki, Tóth Nikolett játéka vigasztalt
Tóth Nikolettnek Vámos Petrát kell feledtetnie – nem lesz könnyű (Fotó: DVSC Schaeffler)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

31-28-ra kikapott a DVSC Schaeffler a magyar bajnok FTC-Rail Cargo Hungaria csapatától az I. Kermann IT Kupán augusztus 24-én. A Hódosban lejátszott felkészülési mérkőzés előzménye, hogy a debreceniek előző nap a Vipers, míg a fővárosiak a Buducsnoszt Podgoric ellen maradtak alul, így a nemcsak névlegesen barátságos nemzetközi torna harmadik helyéért mérkőzhettek. A meccsek célja az előttünk álló idényre való felkészülés volt, mind a DVSC-nél, mind ellenfelénél bőven vannak új játékosok.

A Loki annyiban változtatott a pénteki kezdőn, hogy Gabriel helyett Bartulovic kezdett, egyébként Grosch, Sercien-Ugolin, Szabó, Füzi-Tóvizi, Thorleifsdóttir, Petrus volt a felállás. A Fradi Glauser – Malestein, Maszlova, Dmitrijeva, Cvijics, Kanor, Márton összeállításban lépett pályára. Tíz perc után 5-5-re állt a meccs; Thorleifsdottir nem ijedt meg a rizikós passzoktól, Szabó Nina vállalkozó szellemben kézilabdázott, a jobbszélen viszont többször ziccerbe kerülhettünk volna, ha az egyébként harcos Sercien-Ugolin nem folyamatosan csak befelé játszik. 

Húsz perc elteltével is maradt az egál (9-9), Szabó helyett ekkor már Tóth Nikolett irányított – elég jól. Edzőmérkőzéshez viszonyítva nagy volt az iram és kemény a védekezés, úgy tűnt, mindenki bizonyítani szeretne.  A 24. percben Dramac és Tóth ismerte fel, hogy megfelelő irányú mozgással „kilyukasztható” a Fradi középen, meg is csinálták, utóbbi volt a gólszerző. Tóth a következő hazai akcióban a legjobb ütemben gyorsított rá és egyedül mattolta Glausert. 

Juhász Kata és Hornyák Dóra védekezésben segítették a csapatot, Jovovics elől és hátul is igyekezett, de szürke maradt az első játékrészben. A félidőt jelző dudaszó előtt egy másodperccel 14-13-ra módosították az állást Klujberék.

A francia Océane Sercien-Ugolin és Darje Dmitrijeva csatája (Fotó: DVSC Schaeffler)

Töpfner Groscht, Vámos Petrust váltotta a széleken, Tóth kezdett irányítóként, míg Gabriel érkezett a kapuba a térfélcsere után. A 40. percben 19-17-re vezetett az FTC; a távoli lövések rendre kifogtak Gabrielen, míg a Loki elsősorban betörésekből volt eredményes. A beállót is igyekeztünk helyzetbe hozni, három ziccer jött össze tizenöt perc alatt, kettőből lett gól. Az utolsó tíz percet három gól előnnyel kezdték a zöld-fehérek (25-22), bal kettőben többször megvertek bennünket egy-egyben és Gabriel sem javult. Az előtte eltelt periódusban Grosch Vivien három büntetőt váltott gólra, úgy tűnik, Töpfner alternatívája lehet.

Az 55. percben Szabó blokkolt, de Cvijic csak betalált, 28-24. Egy perccel később Jovovics vétett támadóhibát, Klujber saját térfélről bedobta, a következő támadásból a szerb javított, 29-25. Hét a hatban próbálkozott ekkor már Szilágyi Zoltán, de nem ült a dolog. Végül hárommal nyert a Fradi, a DVSC így a negyedik helyen végzett. A tornát a montenegrói Buducnost nyerte, miután a bronzmérkőzést követő döntőben hetesekkel felülmúlták a Vipers-t.

Thorleifsdóttir, Sercien-Ugolin és Tóth meggyőző volt az újak közül. Utóbbi különösen nincs irigylésre méltó helyzetben, hiszen a közönségkedvenc klasszist, a karrierjét Franciaországban folytató Vámos Petrát kell feledtetnie. A mostani meccsen Tóth Nikolett a DVSC legjobbja volt. Dramac érezhetően nem szokott ilyen tempóhoz, de vannak biztató jelek. Juhász Kata nem új igazolás, azonban hosszú lábadozás után most kellett először igazán bizonyítania. Esetében is indokolt a türelem, hiszen Füzi-Tóvizi és Haggerty mögött, harmadik számú beállóként kell teljesítenie.

I. Kermann IT Kupa, felkészülési mérkőzés, a III. helyért 
DVSC Schaeffler – FTC-Rail Cargo Hungaria 28-31 (13-14)
Debrecen, 1500 néző V: Kovács-Sebők S., Vastag-Réti R.
DVSC: Bartulovic – Grosch 3 (3), Sercien-Ugolin 3, Szabó N. 2, Füzi-Tóvizi 3, Thorleifsdottir 4, Petrus 1. Csere: Gabriel (kapus), Haggerty 1, Jovovics 2, Tóth 5, Töpfner 2, Dramac, Hornyák D., Juhász, Vámos M. 2. Edző: Szilágyi Zoltán.
FTC:  Glauser – Dmitrijeva 4, Maszlova 5 (2), Edwige, Cvijics 4, Kanor 6, Márton 1. Csere: Janurik (kapus), Malestein 1, Klujber 8 (2), Bölk 1, Tomori, Hársfalvi, Simon 1. Edző: Allan Heine.
Kiállítások: 4, ill. 6 perc
Hétméteresek: 4/3, ill. 4/4

Döntő
Buducnost Podgorica – Vipers Kristiansand 28-27 (hétméteresek után) 

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: – Az mindenképpen pozitív, hogy a világklasszisokkal felálló Fradi ellen is partiban voltunk. Az első félidőben nagyszerűen védekeztünk, sajnos a másodikban ez már nem sikerült, így nagyon sok átlövésgólt kaptunk. A lerohanásaink sem ültek annyira mint a Vipers ellen, így nem volt reális esélyünk a győzelemre. Ugyanakkor nagyon örülök neki, hogy egy ilyen színvonalas tornán, ilyen erős ellenfelekkel szemben tesztelhettük le, hogy hol tartunk. Nagyon hasznos volt. 
Allan Heine: – Nehéz ilyenkor értékelni a csapat teljesítményét, legalábbis a játékot illetően, hiszen alig volt lehetőségünk együtt készülni. Ugyanakkor nagyon örülök, hogy ugyanazt a harcosságot és küzdőszellemet láttam a pályán, amivel tavaly is sikerült szép eredményeket elérnünk. Akad még tennivalónk, de azért is volt jó ez a torna, mert sok mindenre rávilágított a hiányosságainkat illetően.

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés