Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Újabb vigasság Debrecen belvárosában

mti | 2024. 08. 23. | 14:32:36
Konyhaművészeti ügyességi vetélkedőt is rendeznek.
Újabb vigasság Debrecen belvárosában
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Idesüss a Figurásra! című hagyományos évadnyitó vigassággal nyitja az új évadot a Vojtina bábszínház társulata augusztus 25-én vasárnap délelőtt 10 órától Debrecenben, a Református Nagytemplom mögötti Emlékkertben.

Közleményükben azt írták, a mulatság repertoárján két előadás szerepel: elsőként Malac és Liba, a két szeleburdi hős kalandjain mulathatnak kicsik és nagyok. Tóth Krisztina gyerekeknek és szüleiknek egyaránt kedves történetei bővelkednek a humorban, amellyel igazi közös, családi élmény lesz az előadás. A KL Színház produkciójában, a Malac és Libában két bravúros bábszínész, Berta Csongor és Czéh Dániel keltik életre a bábokat.  

A másik KL színházas előadás címe, Padlizsánkrém székelymenyecske módra, "igencsak rejtélyes, mert aki segített már padlizsánkrémet készíteni az anyukájának, nagymamamájának, elképzelni sem tudja, hogyan történhet mindez székelymenyecske módra" – írták a szervezők. Hozzátették: augusztus 25-én ez is kiderül A székely menyecske meg az ördög című közismert magyar népmese alapján íródott, krémkészítéssel egybekötött tárgyjátékból, amelyben a fakanál és a konyharuha a főszereplő. A népdalokkal ízesített produkciót Markó-Valentyik Anna előadásában láthatja majd a közönség.

Az előadások mellett mindenki rophatja a táncot a Vojtina24-re: a társulat tagjai zenészekkel kiegészülve szolgáltatják majd a talp alá valót, de előtte, az előadásokhoz kapcsolódva gasztronómiai, avagy konyhaművészeti ügyességi vetélkedőt is rendeznek.

Lehet majd gólyalábazni, mindenféle érdekes reneszánsz játékot kipróbálni, és persze elmaradhatatlan a kézműveskedés, a bábkészítés és a babusgató a legkisebbeknek - közölte a Vojtina bábszínház.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Publicus: a magyarok többsége nem szeretne budapesti olimpiát
Csak a kormánypárti szavazók között van jelentős támogatottsága a budapesti olimpiának.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Kétszer drágulhatnak a temetői díjak Debrecenben
Októbertől jöhetnek az új árak, de ehhez a közgyűlés is kell.
KSH: csökkent a nyilvántartott álláskeresők létszáma
Magyarországon 4 millió 765 ezer ember dolgozik.
Egyre többet költünk internetre, tévé-előfizetésre
Az összkiadásokba nem számolták bele a streamingszolgáltatásokat.
Aszfaltot kaphat Báránd több utcája
Könnyebb lehet a helyiek élete.
Hirdetés
Hirdetés