Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ide süss! Datolyás-almás szelet

| 2015. 01. 20. | 17:28:25
Itt, kérem, a legmenőbb debreceni hobbicukrász és tortadizájner munkáit fogjuk bemutatni. Kóstoltuk, ajánljuk! +Recept!
Ide süss! Datolyás-almás szelet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Biztosra veszem, hogy az újévi fogalmak nagy része az életmódváltásról és testsúlycsökkentésről szólt. Ha már most úgy érezzük, megbuktunk vele, kezdjük fokozatosan. Már azzal is sokat tettünk az egészségünkért, ha a finomított szénhidrátokat lecseréljük egészségesebb társaikra, a finomított cukrot pedig teljesen kikerüljük. Ehhez hoztam egy hagyományos nagyi receptet, természetesen újratöltve.

Datolyás-almás szelet

Hozzávalók:
40 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
2 evőkanál búzasikér
1 evőkanál sütőpor
15 dkg datolyaszirup
1 tojás
1 evőkanál tejföl
20 dkg vaj
2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
1 kg alma
1 citrom leve
10 evőkanál datolyaszirup
1 evőkanál fahéj

Elkészítés: A lisztet, búzasikért, sütőport a vajjal elmorzsoljuk, a datolya szirupot is belekeverjük, végül a tojást és a tejfölt is beletesszük. Gyors mozdulatokkal jól összegyúrjuk, összedolgozzuk. Fóliába csomagolva pihentetjük a tésztát. Míg pihen a tészta, az almát alaposan megmossuk, és héjastól lereszeljük, belefacsarjuk a teljes citromot. A tésztát kettévágjuk, az egyiket tepsi nagyságúra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A tésztára egy evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsát szórunk, erre 5 evőkanál datolyaszirupot kenünk, erre rárakjuk a reszelt almát, melyre rászórjuk a fahéjat. Ezek után ismét 5 evőkanál datolyaszirupot kenünk rá. A tészta másik felét is kinyújtjuk és rátesszük. Villával a tészta tetejét megszurkáljuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a tészta, hagyjuk kihűlni, fahéjjal megszórhatjuk és négyzet alakúra felvágjuk.

Tepsi mérete: 26-szor 38 cm

Datolyaszirup készítése: 20 dkg magozott datolyát egy edénybe teszünk, annyi vizet öntünk rá, hogy jól ellepje. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük, másnap turmixgépben krémszerűre turmixoljuk.

Jó étvágyat!

M. Szabó Éva

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
További híreink
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
Londoni rudacska Ady Lőrincné receptje szerint
A költő édesanyjának süteményes füzetében találtuk a leírást.
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
A Kálvinista Mennyország Debrecenből ered, és megízlelhetjük!
Érdekesnek ígérkező gasztronómia estre várják a debrecenieket.
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
Az égiek valamivel kegyesebbek lesznek hozzánk a jövő héten
A hét második felében ismét visszatér a borult idő.
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Magyarország étele: döntőbe került a préselt malacarc is
Az idei verseny tematikája kötődik Petőfi Sándorhoz.
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
Dzsudzsákék töltött káposztájáról Marco Rossi ódákat zeng
A debreceniek csapatkapitánya megszerettette vele.
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
Krausz Gábor és Vomberg Frigyes Debrecenben
A vendégek között a két sztárséf meglepetés ajándékokat is kisorsol.
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Kiderül, van-e Debrecennek Michelin-csillagos étterme!
Titokban bejártak minden helyet. November 3-án hozzák nyilvánosságra a minősítéseket.
Meghalt Frank Júlia
Meghalt Frank Júlia
Száznál is több szakácskönyvet írt.
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
Bíró Lajos: A Covid óta állok, mint egy hülye
A veterán magyar vendéglős Debrecenben beszélt a nem túl fényes jövőről.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik az igazi nyár
Folytatódik az igazi nyár
Harminc fok körül alakul a csúcshőmérséklet.
Hirdetés
Hirdetés
Erdészre támadt egy medve Romániában
Erdészre támadt egy medve Romániában
Súlyosan megsérült a férfi.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A patikák érvényesítik az önkéntes árkorlátozást
Mutatjuk, mely készítmények lesznek olcsóbbak.
Színt váltott a Loki-aréna
Mielőtt a szurkolók elfehérednének: az áramszámla csökkentése a változás oka.
Csapnivaló évük van a méhészeknek
Kevés az akácméz, így drágábban juthatunk majd hozzá.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Finom ételek, sztárséfek, koncertek a Nagyerdőn
Finom ételek, sztárséfek, koncertek a Nagyerdőn
Sokszínű kínálat a gourmet fesztiválon.
Pünkösdi hétvége a Hungarospa fürdőkomplexumában
Pünkösdi hétvége a Hungarospa fürdőkomplexumában
Ünnepeljen a családjával Hajdúszoboszlón!
Összesen 11 medence várja a fürdőzőket Berettyóújfaluban
Összesen 11 medence várja a fürdőzőket Berettyóújfaluban
A pünkösdi hétvégén nyit a Bihar Termálliget strandfürdője.
Nyár a Grand Casinóban
Nyár a Grand Casinóban
Koncertek, versenyek, show-k Debrecen szívében.
Hirdetés