Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Fergeteges feltámadás után debreceni győzelem a veretlen ellen

| 2023. 10. 21. | 22:07:00
Rosszul indult, jól végződött a debreceniek játéka.
Fergeteges feltámadás után debreceni győzelem a veretlen ellen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A szezont felemásan kezdő debreceniek a három fordulót követően is veretlen Körmendet látták vendégül október 21-én este az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban. Döcögősen indult a mérkőzés debreceni szempontból, szerencsére a vasiak sem voltak élesek az elején. A hazaiak a 3. perc végén tudták megszerezni első pontjukat, azt is büntetőből. A helyzet ez után sem fordult jobbra – debreceni oldalon rengeteg volt a hiba, eladott labdák, elrontott dobások. A 7. percben már 11 pontos vezetésre tett szert a Körmend; Mandics mester azonnal időt is kért. Az eligazítást követően némi élet visszatért a hazaiakba az eszközölt cseréknek is köszönhetően, de a vendégek sem lassítottak, így nyolcpontos Körmend-vezetéssel ért véget az első negyed (12-20).

Bár a második negyedet erősebben kezdték Drenovacék, továbbra is nagyon gyengén muzsikáltak a debreceni kezek, rengeteg volt az elhibázott dobás, nem csak mezőnyből, büntetőből is alig-alig találtak be a debreceniek. A hazaiak kilátástalan játékát kihasználta a Körmend, és folyamatosan növelte az előnyét; már 15 mínuszban állt a DEAC, amikor Mandics újabb időkéréssel próbálta felrázni a csapatot. Nem sok minden változott: Mócsánék nem tudtak kivergődni a gödörből. Sem közelről, sem távolról nem sikerültek a dobások, ráadásul gyermeteg hibák garmadáját hozták össze a hazaiak. Miután a vendégek sikeres hármasa időn túlinak bizonyul, “csak” 16 pontos hátránnyal ment félidei pihenőre a DEAC, úgy, hogy mindössze 28 pontot dobott két negyed alatt (28-44).

Hathatott a félidei vélhető agymosás, mert teljesen más arcát mutatta a hazai csapat a harmadik negyedben, és a pontgyártás és megindulni látszott. A negyed közepén időt is kért gyorsan a Körmend, miután 8 pontra csökkent a debreceni hátrány. Ez nem zavarta meg a hazai csapatot: Edwin és Buljevics játéka is látványosan javult, sőt utóbbi zsákolása után újabb körmendi időkérés jött, miután 4 pontra zárkózott a Debrecen. A vasiaknak jót tett a második időkérés: hamar visszaállították a 8-10 pontos előnyt. Mandics is időkéréssel rázta fel a csapatát, ez olyannyira működött, hogy Drenovac és Edwin pontjaival 3 pontra csökkent a különbség a negyed végére, nyílttá téve a mérkőzést (55-58).

A záró negyed elejét megint elengedte a DEAC, a Körmend meg is lépett kilenc pontra. Szívós munkával a hazaiak a negyed közepére látható közelségbe jöttek vissza, a 2 pontos körmendi vezetés parázs játékot ígért az utolsó 5 percre (66-68). Olyannyira az lett, hogy 2:10-zel a vége előtt Drenovac hármasával átvették a vezetést a hazaiak, először a mérkőzés során, amitől majd felrobbant a lelátó. A következő kosarat is a debreceniek szerezték, a Körmend azonnal időt kért. A pauzát követő támadásban a vasiak három pontost hibáztak, igaz, a DEAC sem talált be. Újabb vasi elhibázott hármas után Drenovac magabiztosan értékesített két büntetőt, amire már nem volt válasza a Körmendnek (75-70)

A hazaiak fergeteges feltámadás után megepetésgyőzelmet arattak az eddig veretlen Körmend ellen egy körömrágós találkozót követően. A második félidőben nyújtott teljesítményre lehet alapozni, az első két negyedet felejtsük el!

Kosárlabda NBI, 4. forduló
DEAC–EGIS Körmend 75-70 (12-20, 16-24, 27-14, 20-12)

– CH –

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kerítésnek rohant egy autó Sárrétudvariban
Kerítésnek rohant egy autó Sárrétudvariban
Mentők is érkeztek a helyszínre.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Több utca is aszfaltborítást kap Hosszúpályiban
Debreceni cég végzi a kivitelezést.
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató
A rovarok több tízezer éve biztosítanak táplálékforrást az ember számára szerte a világon.
Elektromobilitás: az EU büntetővámot vetne ki a kínaiakra
Kína nagyon elégedetlen az Európai Unió magatartásával.
Hungarospa: indul a főszezon!
A Prémium Zóna és a csúszdapark nyitása alkalmából akció!
A csatornába vezette a szennyezett vizet egy kínai cég Debrecenben
A büntetésről már május 22-én döntöttek, ám a határozatot csak június 11-én hozták nyilvánosságra.
Bővítik az ipari területet Bárándon
Műhely, út és parkoló is épül.
Támogatott tartalom
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
BSZC: tanév végi elismeréseket adtak át Hajdúszoboszlón
Diákokat és pedagógusokat is díjaztak.
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Erdőfürdő, éjszakai túra, csillagles – izgalmas programokkal készül a Zsuzsi
Különleges, természetközeli időtöltés a Hármashegyi-erdőben.
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Debreceni óvodásokért dolgoztak a XANGA munkatársai
Az ingatlanfejlesztő és -üzemeltető cégnél egy áramszünet miatt újragondolták a munkanapot.
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Stafétabot-átadás a Sensirion Hungary Kft-nél
Bemutatták a debreceni gyár új ügyvezetőjét.