Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Európai Egyetemi Játékok: fogadalmat tettek a debreceniek

unideb.hu | 2024. 07. 05. | 10:54:12
Százhúsz sportoló képviseli a felsőoktatási intézményt.
Európai Egyetemi Játékok: fogadalmat tettek a debreceniek
Már csak pár napot kell várni az esemény kezdetéig (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepélyes csapatértekezleten, fogadalomtétellel búcsúztatta el a Debreceni Egyetem azt a 120 sportolóját és kísérőiket, akik az intézmény színeit képviselik a jövő szerdán rajtoló Európai Egyetemi Játékokon. Hazánk a valaha volt legnagyobb multisport eseményére készül, amelyre már csak pár napot kell várni.

Július 4-én, csütörtökön tartották a Debreceni Egyetem hagyományos búcsúztató ünnepségét, amelyen az Európai Egyetemi Játékokon résztvevő teljes DE-küldöttség, sportolók, edzők, sportvezetők is részt vettek. A tizenhét EUG-sportágból tizennégyben szurkolhat a nagyérdemű debreceni egyetemistának.

A cívisvárosban hét sportág küzdelmeit rendezik meg, ezek közül hatban: kézilabdában, 3x3 kosárlabdában, labdarúgásban, futsalban, asztaliteniszben és tollaslabdában is lesz DE-induló.

Szilvássy Zoltán, a Debreceni Egyetem rektora köszöntő beszédében a fiatalságról mint értékről szólt, egyben kiemelte: az Európai Egyetemi Játékokon igazán maradandó élményeket szerezhetnek az intézmény hallgatói is a következő két hétben.

Bács Zoltán kancellár beszédében úgy fogalmazott: a Debreceni Egyetem és hazánk történetének legnagyobb rendezvénye előtt áll, hiszen 5000-nél is több résztvevő érkezik Debrecenbe és Miskolcra. A vezető egyben a sportszerűségre és örök emlékek gyűjtésére is felhívta a fiatalok figyelmét.

Balogh László, a helyi szervezőbizottság vezetője, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója felemelőnek nevezte a csütörtöki eseményt. A sportolóktól azt kérte, képviseljék méltón a Debreceni Egyetem színeit, egyben aláhúzta: a szervezőbizottság tagjai mindent meg fognak tenni azért, hogy a cívisvárosban versenyzők a lehető legjobban érezzék magukat a Játékok idején.

A köszöntők után a sportolók ünnepélyes fogadalmat tettek, amelyben a többi közt a fair play, a becsületesség, az intézmény, a város és Magyarország jó hírnevének öregbítésére is felesküdtek. Ezután Varga Kata, a szervezőbizottság debreceni projektvezetője osztott meg a sportolók és a csapatvezetők számára praktikus információkat a viadalról.

Az Európai Egyetemi Játékok hivatalos megnyitója jövő pénteken lesz Miskolcon, a DVTK Arénában, ám a küzdelmek a futsal csoportmeccsekkel már jövő szerdán elindulnak Debrecenben.

Fontos információ a sportszeretőknek, hogy az EUG minden mérkőzése díjmentesen látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Tetőzik a kánikula, de nagy változás nem várható
Folytatódik az átlagosnál melegebb idő.
Hirdetés
Hirdetés
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
Hőség: piros figyelmeztetés Hajdú-Biharra
A vármegyében a napi középhőmérséklet 29 Celsius-fok felett alakulhat.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Debreceni repülőtér, mi történik veled?
Egyes beruházások nem valósultak meg, azonban az ideérkezett tőke súlya kötelez.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Hirdetés
Hirdetés