Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állásbörze: 45 kiállító a Debreceni Egyetemen

unideb.hu | 2024. 10. 16. | 16:49:56
Évek óta töretlen az érdeklődés.
Állásbörze: 45 kiállító a Debreceni Egyetemen
Sokan látogattak ki az egyetem főépületébe (Fotó: unideb.hu)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Állásajánlatok, vállalati ösztöndíjak, szakmai gyakorlati lehetőségek és karriertanácsadás is várta a látogatókat a Debreceni Egyetem október 16-i, szerdai állásbörzéjén. Az őszi rendezvényen negyvenöt kiállító fogadta az érdeklődőket a Főépületben.

Ma már több lehetősége van annak, aki munkát keres, hiszen az utóbbi években megszaporodtak az állásbörzék a városban. A Debreceni Egyetem magától értetődően elsősorban az egyetemi hallgatókat, a végzősöket és a végzés előtt állókat várja.

- Úgy vesszük észre, hiába vannak hasonló rendezvények a városban és a vonzáskörzetben, a mi hallgatóink nem nagyon járnak oda. Előnyben részesítik a „saját” állásbörzét, inkább itt érdeklődnek a pozíciók iránt – mondta Zsuppányi Noémi főszervező, a hallgatói karrieriroda vezetője.

A 2024 őszén kiállító cégek gyakorlatilag már régi, gyakran szerződéses partnerei az egyetemnek. Jellemző, hogy nagy multik és állami vállalatok nagy számban vannak jelen, hiszen ők folyamatosan keresik a munkaerőt. Egy állásbörzén már az első találkozáskor is elveszik az ember önéletrajzát, rögtönözni tudnak egy állásinterjút és elindulhat a kiválasztási folyamat. A személyes kapcsolatfelvétel lehetősége felgyorsítja a folyamatot, ezért van az, hogy az érdeklődés a kiállítók részéről évek óta töretlen.

- Az Állásbörze sikerét jelzi, hogy 2007 óta minden évben megrendezzük, 2017 óta pedig évente kétszer, tavasszal és ősszel is. Az egyetemi állásbörzék sorában a Debreceni Egyetemé a legnagyobbak közé tartozik, ez annak köszönhető, hogy mindkét félnek, a munkahelyet kereső végzős hallgatóknak és a munkaadóknak is elismerten hasznos. Egy-egy alkalommal kétezer körüli az érdeklődő hallgatók száma – emelte ki a szerdai esemény megnyitóján Bartha Elek oktatási rektorhelyettes.

Az állásajánlatok mellett vállalati ösztöndíjakat, szakmai gyakorlati lehetőségeket és karriertanácsadást is kínáltak a kiállítók a látogatóknak.

- Fontos esemény ez a hallgatók életében, ugyanis egy végzős egyetemista számára az utolsó félév már tényleg a tanulmányok lezárásáról szól. Ők fél lábbal már kinn vannak az egyetem falain kívül, de nekünk fontos, hogy még ilyenkor is segítsük őket. A tudásuk megvan, az erről szóló dokumentumot hamarosan megkapják, úgyhogy már csak az van hátra, hogy megtalálják a legmegfelelőbb foglalkozást, illetve munkahelyet. Ez a rendezvény ezt szolgálja – fejtette ki a Hallgatói Önkormányzat elnöke, Csont István.

Az utóbbi években jelentősen felduzzadt a Debrecenbe és környékére települő új cégek száma, így tulajdonképpen a friss diplomások is válogathatnak a munkahelyek közül. Ráadásul nagyobb volumenű vállalat is több van, így már nem egy-két helyen lehet jól keresni a városban. A munkaerőpiaci szakértők szerint elő is fordul, hogy valaki pár hónap után vált és elmegy egy hasonló méretű vagy jellegű munkahelyre.

Ahhoz azonban, hogy az oda-vissza ugrálásokat (job hopping) elkerüljék vagy hogy minél hamarabb a számukra legjobb, legkellemesebb, legmegfelelőbb munkát megtalálják, sok esetben érdemes szakemberhez fordulni. Ezért hoztak a szervezők ezúttal is sokféle tanácsadót és tanácsadást a rendezvényre: grafológiai, rajzos pszichológiai és karriertanácsadást – természetesen mindegyiknek az elhelyezkedés, a pályaorientáció, a karrierút segítése a célja.

Emellett lehetett regisztrálni próba-állásinterjúkra is, amennyiben valaki ki akarta próbálni, hogyan tud reagálni egy ilyen szituációban magyar, angol, német vagy francia nyelven.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Október végétől kérhető az influenza elleni oltás
Október végétől kérhető az influenza elleni oltás
949 ezer adag térítésmentes vakcina áll rendelkezésre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A debreceni BMW-t Párizsban már megcsodálhatták
Az alapokra légiesen könnyű, nagy üvegfelületekkel tarkított formák épülnek.
Szijjártó Péter a gazdasági semlegességre a debreceni példát hozta fel
A német és a kínai vállalatok nyugodtan együttműködnek.
Az új nemzeti konzultáción a gazdaság kerül a fókuszba
Gulyás Gergely beszélt a részletekről.
VOSZ-elnök: tömeges cégbezárásokhoz vezethet az ezer eurós minimálbér
A munkaadók a jelen helyzetben nem tudják saját erőből kitermelni és megfizetni a tervezett, erőltetett ütemű bérköltség-növekedést – írták.
Debreceni mérnökiroda nyert a nagy berettyóújfalui közbeszerzésen
Huszonegy utca felújításának engedélyezési tervdokumentációját kell elkészíteni.
Támogatott tartalom
Nagy munkára készülnek két postakerti utcán
Nagy munkára készülnek két postakerti utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Tizedik születésnapját ünnepelte a debreceni kaszinó
Tizedik születésnapját ünnepelte a debreceni kaszinó
Rekordösszegű nyeremény talált gazdára.
 Hajdúszoboszlói gyógykúra, ajándék élményfürdőzéssel
Hajdúszoboszlói gyógykúra, ajándék élményfürdőzéssel
Gyógyulás és pihenés: most kedvezménnyel.
A biztonságos működést szem előtt tartva kezdődött az újabb ötéves ciklus Komádiban
A biztonságos működést szem előtt tartva kezdődött az újabb ötéves ciklus Komádiban
Megtartotta alakuló ülését a dél-bihari kisváros önkormányzati képviselő-testülete.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés