Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debreceni hallgató nyerte a nagyváradi konferencia fődíját

| 2023. 06. 06. | 15:12:00
A kitartó munkának meglett a gyümölcse.
Debreceni hallgató nyerte a nagyváradi konferencia fődíját
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az interdiszciplináris Varadinum Tudományos Diákköri Konferencia célja a Nagyváradon tanuló, alap-, mester- és posztgraduális képzésben részt vevő egyetemi hallgatók tudományos előmenetelének támogatása és fellendítése, ugyanakkor a rendezvényen – az anyaországgal való kapcsolattartás jegyében – magyar diákok, így a Debreceni Egyetem több hallgatója is lehetőséget kapott arra, hogy bemutassa eddig elért tudományos eredményeit.

A Debreceni Egyetem hallgatói sikeresen szerepeltek, hiszen első helyezést ért el, és a főnyereményt is elhozta Paál Zoltán, ugyancsak első helyezett lett Vadász Márton, míg Püski Mónika és Nagy Dávid Krisztián (valamennyien a Bölcsészettudományi Kar hallgatói) teljesítményét ezüstéremmel jutalmazta a szakmai zsűri.

– Csaknem három éve foglalkozom Eckhardt Sándor történetírásával, megmérettettem magam számos hazai konferencián és az Országos Tudományos Diákköri Konferencián is, így nem volt kérdés, hogy Nagyváradra is ezzel a kutatási témával nevezek. Erős volt a mezőny, hiszen az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Nagyváradi Egyetem, a Partiumi Keresztény Egyetem és Collegium Varadinum hallgatói is számos érdekes és komoly kutatómunkát tükröző témával érkeztek, így nem volt egyszerű a feladat, de igyekeztünk helyt állni és a legjobb tudásunk szerint előadni témánkat, a kitartó munkának pedig meg is lett a gyümölcse – mondta a hirek.unideb.hu portálnak Paál Zoltán.

A hazai Országos Tudományos Diákköri Konferenciához hasonlóan dolgozattal lehetett pályázni, amelyre pontokat és opponensi véleményt is kaptak a hallgatók. A május 26-i rendezvényen mindenkinek 15 perc állt rendelkezésére, hogy egy ppt-vel színesített előadásban adjon számot tudásáról.

– Mindig nagy öröm, ha a tehetséggondozó program diákjai sikereket érnek el, azonban ha ezt nemzetközi színtéren teszik és nemzetközi versenyen mérettetik meg magukat, és ott bizonyulnak a legjobbnak, az bizonyítja, hogy egyetemünk a tehetségekkel nemcsak helyi szinten foglalkozik, hanem felkészíti őket a nemzetközi tudományos életben való munkálkodásra is – mondta Mándy Zsuzsa, a DE Tudományos Igazgatóság munkatársa.

A DE Tehetséggondozó programjának koordinátora kiemelte: a határon túli egyetemekkel való kapcsolatunk mélyítésére is kiváló lehetőség volt ez a rendezvény, reméljük, a jövőben még több alkalom nyílik majd a közös megmérettetésre.

A szakmai elismerésen túl az első helyezettek brüsszeli tanulmányúton vehetnek részt (Paál Zoltán és Vadász Márton), a második helyezettek pedig fesztiválbérletet nyertek a július 6-9. között zajló marosvásárhelyi VIBE könnyűzenei fesztiválra (Püski Mónika és Nagy Dávid Krisztián).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Az M35-ös autópálya felhajtójánál történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A második ausztriai edzőmérkőzését vívja a Loki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Babaváró: fontos levelet kapnak az ügyfelek
2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.
Hirdetés
Hirdetés