Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Bemászott az ablakon, és többször megerőszakolta az idős hölgyet

| 2024. 06. 13. | 09:03:06
A Debreceni Törvényszék a Hajdúböszörményi Járásbíróság ítéletét helybenhagyta.
Bemászott az ablakon, és többször megerőszakolta az idős hölgyet
Hét évig bűnhődhet... (Fotó: Illusztráció/Freepik)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Debreceni Törvényszék, mint másodfokú bíróság 2024. június 12-én hozott határozatot annak a vádlottnak az ügyében, aki megerőszakolta a sértettet egy Hajdú-Bihar vármegyei városban.

A másodfokú bíróság a szexuális erőszak bűntette, testi sértés bűntette és magánlaksértés bűntette miatt indult büntetőeljárásban a Hajdúböszörményi Járásbíróság 2024. január 31-én meghozott ítéletét helybenhagyta. A vádlottat a Debreceni Törvényszék jogerősen 7 év fegyházbüntetésre ítélte és 7 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

Az ítélet szerint a vádlott 2023. augusztus 19-én, az esti órákban a családjával, majd később az ismerőseivel együtt egy Hajdú-Bihar vármegyei városban megtartott rendezvényen vett részt, amely során jelentős mennyiségű szeszes italt fogyasztott, melytől ittas állapotba került. A vádlott már augusztus 20-án 2 óra körül elindult gyalog haza. A férfi amikor megérkezett az otthona közelébe, akkor nem a lakásához ment, hanem egy közeli, kerítéssel körül határolt házhoz, ahol egy idős asszony egyedül élt. A férfi a kerítésén átmászott és meglátta, hogy az utcafront felőli ablak nyitva van. A vádlott letépte a szúnyoghálót és az ablakon keresztül bemászott a lakásba. Az idős sértett az ágyában feküdt és aludt, ekkor csak egy hálóinget viselt. A vádlott által keltett zajra a sértett felébredt, majd a férfi rátámadt a sértettre, ráfeküdt, a száját befogta és a kezeit is lefogta. Az erőszak hatására védekezni nem tudó sértettet a férfi az ágyra lenyomta, a hálóingét felhúzta, majd vele akarata ellenére többször, az ágyon és a földön közösült. A bűncselekmény után a vádlott a mobiltelefonját véletlenül a lakásban hagyta, majd az ablakon kimászott és a helyszínről távozott. A sértett az eset során nyolc napon túl gyógyuló, súlyos sérülést szenvedett.

Szurdi Béla, a büntetőtanács elnöke kiemelte, hogy az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a bizonyítékokat egyenként és egymással összevetve helyesen értékelte és törvényesen minősítette a vádlott bűncselekményét. A járásbíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, ezért a súlyosítási tilalom miatt az törvényszék nem szabhatott ki hosszabb időtartamú büntetést. A bíró kiemelte, hogy a nemi élet szabadsága és a nemi erkölcs elleni súlyosan sértő, erőszakos bűncselekmények ellen a bíróságnak a prevenció és a társadalom védelmében fokozott szigorral kell fellépnie, az enyhébb büntetés kiszabását semmi nem indokolta. A cselekmény elkövetésének brutális, úton álló jellege a büntetés kiszabásánál különös hangsúlyt kapott. A törvényszék súlyosító körülményként értékelte továbbá az ittas állapotban történő elkövetést, valamint azt, hogy a vádlott büntetett előéletű, a cselekmény elkövetésekor büntetőeljárás hatálya alatt állt, továbbá a kettőnél több bűncselekmény halmazatát. Az ítélet során a bíróság azt is figyelembe vette, hogy a férfi az eljárás során beismerő vallomást tett és két kiskorú gyermek eltartásáról kell gondoskodnia.

Az ítélet jogerős.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hova, hova? Hajdúszoboszlóra? Debrecenbe?
Friss elemzést tett közzé a Magyar Turisztikai Ügynökség.
Tervezhetik a józsai tehermentesítő utat
A Kastély utca térségében csatlakozna a 35-ös főúthoz.
Érdemes munkahelyet váltanod? 7 tényező, ami segíthet a döntésben
Számos oka lehet annak, ha te is szeretnél munkahelyet váltani.
Visszanyitják a repülőteret Debrecenben
Újraindul a légiközlekedés.
A Campus köszöni, jobban van, mint valaha
Azahriah, Rita Ora és a fesztiválcsinálók ötcsillagos bulival lepnék meg Debrecent.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
Korlátozzák a parkolást a Nagyerdőn
A debreceni fesztivál ideje alatt több útszakaszt is lezárnak.
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Szemmel „vadásztak” a gyerekek a Polgár melletti erdőben
Az egynapos eseményen vadászkultúrából és természetismeretből kaptak hasznos tudást.
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Huszonnyolc adatgyűjtőt venne a DKV
Adatgyűjtő készülékekre írtak ki pályázatot.