Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Balhé a Loki-családban

| 2010. 11. 10. | 09:28:45
Debrecen – Mint ahogy a családi vitáknál lenni szokott, a helyzet minden véleménynyilvánítással csak még jobban elmérgesedik, a duzzogva hallgatók pedig sunyiban szítják a tüzet.
Balhé a Loki-családban
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amennyiben van Fradi-család, akkor van Loki-család is. Az előbbi állapotát itt nem taglalnánk, van bajuk elég, már gazdag külföldi nagybácsi is lelépni készül. Különben is, legyen az a IX. ker. és a nyírségi zugfradisták gondja. Hanem a debreceni família: na, az rendesen a mi problémánk és mostanság nem is kicsi.

Lassan ott tartunk, hogy DVSC-éknél mindenki mindenkit pocskondiáz, mindenki meg van sértődve, ráadásul mindenkinek van némi igaza, csak éppen nem sok. A család fekete bárányai (mondjuk az ultrák és/vagy B-közepesek) a nem mindig szim(p)atikus családfő anyját szidják, és a többi zsöllyedrukkert köpködik, a família visszafogottabb fanatikusai (az összes többi szektor népe) a megafonmániás üvöltözőket fikázzák, az aranylábú gyerekeket (a focistákat) rendszeresen megverik a szebb játszótereken (a mi utcában azért még van tekintélyük), a családfő és csatlósai a családsegítő munkatársait (a biztonságiakat) vizsgálják, más magyar pereputtyok meg a Loki-nemzetséget irigylik-gúnyolják, mondván, minek Debreceniéknek 20 ezer embernek helyet adó szép új ház, mikor elférnek ezek 3000-nyi területen is.

Mint ahogy a családi vitáknál lenni szokott, a helyzet minden véleménynyilvánítással mérgesedik, a duzzogva hallgatók pedig sunyiban szítják a tüzet. A családi vállalkozás mindeközben kevesebb bevételhez jut, kiadásra nem költ, érdekessége a múlt ködébe vész, lassan ott tartunk, hogy hiába lenne bekamerázva a Loki-ház, a műsort szinte senki nem nézné.

Néhány családtag már ott tart, hogy simán meglenne a másik nélkül is, a baj csak az, hogy ez nem igaz. A fekete bárányok a feltétlenül szükséges életet és az érzelmet hozzák a családba, a Visszafogotték alkotják a lelket-tömeget, az aranylábúak határozzák meg, hogy kiröhög vagy tisztel a szomszéd, a családfő nélkül meg használhatatlan elemekre esik szét az egész közösség, mert ő rendezte be a lakást és ő gondoskodott ágyról-kvártélyról.

Van persze egy egészen közeli rokon is, aki egyelőre nyilvánosan nem avatkozott be a konfliktusba, pedig talán az ő dolga (is) lenne. Városanya a nevét adta, az ingatlan is az övé, ám valahogy mintha csak a családi ünnepekkor tűnne fel, a balhéknál szinte felszívódik. Pedig a Loki-család előbb-utóbb biztosan meg fogja kérdezni: Te mit szólsz ehhez, Mutter?
Tóth Csaba Zsolt

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Hun utcai felújítás: a lakók már nagyon várják a végét
Szeptember közepére fejeződhet be a teljes korszerűsítés.
Hirdetés
Hirdetés
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Örmény támadó érkezett a Lokihoz
Egyelőre kölcsönben van Debrecenben.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Üzemanyagárak: a kiskereskedők helyett a MOL-t és a kormányt fenyegessék!
Egy hónap alatt tízszer emelkedtek az üzemanyagárak – üzent a Mi Hazánk.
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Hirdetés
Hirdetés