Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az élvonalba menekül a Debrecen!

| 2012. 01. 30. | 16:33:38
Debrecen – Muszáj elindulni az OB I-ben, máskülönben a saját nevelésű játékosainkat nem tudjuk megtartani. Már most környékezik őket a riválisok, de inkább nálunk üssék a korongot! – így a debreceni hokisok első embere.
Az élvonalba menekül a Debrecen!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Debrecen sportváros – hirdeti a pályán lévő felirat a Derék utcai műjégcsarnokban, erős jóindulattal pedig rábólinthatunk. Azért kell a jóindulat, mert ahhoz, hogy a cívisváros ennek maradéktalanul megfeleljen, szüksége lenne még egy férfi kézilabdacsapatra, illetve egy jégkorongcsapatra az élvonalban, hogy két, Magyarországon igencsak népszerű sportágat, illetve szakágat említsünk. Momentán egyikkel sem büszkélkedhet Debrecenben, előbbi két éve halt meg másodszor a rendszerváltás óta, s egyelőre nem készül feltámadni, a másik pedig a hokicsapat, mely agyonnyeri magát a másodosztályban, de immár egy évtizede nem jut előrébb.
Most felcsillanni látszik a remény, hogy a Debreceni Hokiklub belépőt vált a kis hazánk legjobb csapatai közé. Korcsinszky György klubelnök szerint „egyszerűen muszáj belevágni”.

Egyetemi alapok

– Eljutottunk oda, hogy a saját nevelésű játékosainkat megkörnyékezik az OB I-es csapatok. Tudomásul kell venni, hogy az OB II sokaknak már nem hat a csábítás erejével, a fiatalok – teljesen érthetően – ki szeretnék magukat próbálni a legmagasabb osztályban. Nekünk menni kell utánuk, azaz fel kell vállalnunk az OB I-et, hogy megtartsuk őket – mondta Korcsinszky György. – Mi azt mondjuk, meg kell teremteni a lehetőségét annak, hogy ezek a fiatalok Debrecenben hokizzanak, továbbá arra törekszünk, hogy más tehetséges fiatalokat Debrecenbe csábítsunk. Az új OB I-es csapat kialakítása is nagymértékben múlik azon, hogy kiknek sikerül bekerülniük a Debreceni Egyetemre, tudniillik egyetemi alapokon szeretnénk működtetni a klubot.

Az orosz vonal

A leendő OB I-es csapatnak még nincs meg az edzője, de keresik – árulta el Korcsinszky György. A debreceniek a régi kapcsolatok révén a jégkorong szuperhatalmának számító Oroszország felé kacsintgatnak. Igor Razov, illetve a 15 évvel ezelőtti OB I-es DAHK légiósai jelentik az orosz vonalat. Nem csak edzőt, hanem játékosokat is szerződtetnének.

– Tudjuk, hogy az első évben nem leszünk dobogósok az OB I-ben, de nem szeretnénk utolsók sem lenni. Ehhez mindenképpen jó képességű légiósok kellenek. Hangsúly a jón van. Gyenge külföldieket semmiképpen nem akarunk hozni, akkor inkább játsszanak a mieink! – mondta határozottan a klubelnök.

A város pénze nem kell!

Korcsinszky György számításai szerint mintegy 70 millió forint szükséges az OB I-es induláshoz. A magyar-román MOL Ligával egyelőre nem számolnak, csak a hazai, előreláthatólag nyolccsapatos élvonalban szeretnék letenni a névjegyüket. Sokat segít a TAO-kedvezmény – jegyezte meg a DHK elnöke, hozzátéve, hogy reményei szerint még évekig megmarad ez a támogatási forma. A várostól készpénzt nem várnak, köszönik szépen azt is, hogy kedvezményes áron kapják meg a jégpályát a meccsekre, illetve az edzésekre – így Korcsinszky György, aki „normális gondolkodású emberekből álló” támogatói kör kialakítást tervezi, melynek tagjai bíznak a jégkorong közösségformáló erejében. Egy hónapon belül már tisztábban lehet látni az ügyben – mondta a DHK első embere.

Cs. Bereczki Attila

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Két autó karambolozott a 4-esen, Debrecennél
Az M35-ös autópálya felhajtójánál történt a baleset.
Hirdetés
Hirdetés
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A DVSC azzal a csapattal mérkőzik, amelyik tavaly kiütötte Debrecenben
A második ausztriai edzőmérkőzését vívja a Loki.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Pályázat fan-coil berendezések szállítására
Az Aquaticum Debrecen Kft. ajánlatkérése.
Ajánlatokat vár az Aquaticum Debrecen Kft.
Fan-coil berendezések beszerelését kellene elvégezni.
Fokozott ellenőrzést tart a NAV Hajdú-Biharban
A dohánylevelek betakarítása adja az apropót.
Biztosítás: néhány társaság uralhatja a rollerpiacot
Magyarországon körülbelül 30-40 ezer elektromos rollert érinthet a biztosítási kötelezettség.
Babaváró: fontos levelet kapnak az ügyfelek
2026. július 1-jéig meghosszabbították a 2019 és 2021 között felvett támogatásoknál a gyermekvállalási határidőt.
Hirdetés
Hirdetés