Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A DVSC a Sárga Tengeralattjáróval fűzte szorosra a kapcsolatát

| 2022. 10. 18. | 17:05:00
A debreceniek szakmai segítséget kapnak.
A DVSC a Sárga Tengeralattjáróval fűzte szorosra a kapcsolatát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Európa-liga címvédőjével, a spanyol Villarreal FC-vel kötött együttműködési megállapodást a DVSC. A Sárga Tengeralattjárónak becézett együttes szakemberei három éven keresztül nyújtanak módszertani segítséget a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőinek – jelentették be a kedden délután a Nagyerdei Stadionban.

Makray Balázs, a DVSC Futball Zrt. ügyvezetője szerint a debreceni labdarúgás mérföldkőhöz érkezett. A Loki utánpótlásnevelése kiemelkedő Magyarországon – jegyezte meg, és ennek bizonyítékaként megemlítette, hogy a hét végi, Újpest elleni találkozón nyolc saját nevelésű játékos kapott szerepet. Ennek ellenére soha nem lehetünk elégedettek, a Villarreallal kötött együttműködés is a további fejlődést szolgálja – tette hozzá Makray.

Papp László polgármester elárulta, hogy tavasszal meghívták a Villarreal-Real Madrid spanyol bajnokira, de egészségügyi okok miatt nem tudott kiutazni.

„Akkor nem gondoltam, hogy néhány hónap múlva Marcos Sennával ülök egy asztalnál”

– mondta a polgármester, mosolyt csalva a brazil származású, a spanyol válogatott tagjaként Európa-bajnok egykori klasszis arcára.

„Tavasz óta nagyon sok minden történt a debreceni futballban, új tulajdonosai lettek a DVSC-nek a város mellett, és amikor a klub jövőjéről beszéltük, mindannyian elkötelezték magukat az utánpótlásnevelés mellett. A Villarreallal kötött megállapodás is a helyi erőforrásokat erősíti. Ahhoz, hogy a debreceni futball átlépje az árnyékát, szükség van arra a tapasztalatra, ami egy európai elit klub birtokában van” – fejtette ki a város első embere.

Marcos Senna, a Villarreal nagykövete, örömtelinek és megtiszteltetésnek nevezte, hogy itt lehet Debrecenben. Reményét fejezte ki, hogy ezzel az együttműködéssel sok jó képességű játékos nő ki a debreceni utánpótlásból, és belátható időn belül a DVSC is a Bajnokok Ligájába vagy az Európa-ligában szerepel majd.

Herczeg András, a DLA első embere nagyszerű lehetőséget lát ebben a kapcsolatban, hiszen akárcsak a DVSC, a Villarreal is sok saját nevelésű játékost szerepeltet a felnőtt csapatban. Egy magas szinten lévő futballnemzet képviselőinek mentalitását, szakmai tudását megismerni csak hasznos lehet a debreceni utánpótlásnevelés szempontjából. A DLA edzői már nagyon várták ezt a lehetőséget, és nagy reményekkel tekintenek a közös munka elé – mondta Herczeg András.

Ike Thierry Zaegel, a DVSC Futball Zrt. első embere felidézte, hogy a nyári székfoglalójában is az utánpótlás fontosságáról beszél, és lám, nem csak üres beszéld volt az. Továbbra is szívügye az utánpótlásnevelés, ezért hozta össze ezt a megállapodás, amely egy valóra vált álom, és amelynek révén még erősebb lesz a debreceni futball. Irány újra az európai porond! – zárta rövid beszédét Ike Thierry Zaengel.

BeA

[Beillesztett cikk: Papp László DVSC-drukkert „nevelt” az amerikai nagykövetből]

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Dárdai vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától
Életre szóló klubtagságot kapott.
Gazdaság
Adóbevallás: pár nap múlva lejár a határidő
Egyre többen rendelkeznek adójuk 1+1 százalékáról.
Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban – Debrecenben is
A Vodafone folyamatosan fejleszti hálózatát.
Három réteget hozna helyzetbe a Civil Fórum Debrecen
Másként képzelik el a lakásprogramot.
Orbán Viktor Debrecent hozta fel példaként
Amikor pénzről van szó és gazdaságról van szó, akkor a valóság inkább az együttműködés felé mutat - jegyezte meg a kormányfő.
Ki tartja majd rendben a debreceni uszodákat?
Keresik a megfelelő vállalkozót.
Támogatott tartalom
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
Parkolási rend a pünkösdi hétvégén Debrecenben
A DV Parking Kft. tájékoztatója.
Síncserére készül a DKV
Síncserére készül a DKV
Nyílt beszerzési eljárás.
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
Ön tudja, mi rejtőzik a kép 1%-án?
A Kuckó Önkéntes Program különleges kezdeményezéssel hívja fel a figyelmet az 1%-os rendelkezés fontosságára.
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Élőzenés est Debrecen legújabb szórakozóhelyén
Minden korosztály otthon érezheti magát