Hirdetés

Angol nyelven is elérhető a Debreceni Egyetem applikációja

MTI

2020.02.04. 14:40

Angol nyelven is elérhető a Debreceni Egyetem applikációja
(Fotó: Debreceni Egyetem)

A külföldi munkavállalóknak jelent könnyebbséget a szolgáltatás.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem (DE) egyedülálló egészségügyi applikációja – a magyar nyelvű változat után – már angol nyelven is elérhető – jelentették be az intézmény vezetői a február 4-i sajtótájékoztatón, a klinikai központban.

Ónodi-Szűcs Zoltán, a Debreceni Egyetem egészségügyi koordinációs kancellárhelyettese azt mondta, a kilenc hónappal ezelőtt magyar nyelven elindított és immár angolul is elérhető, az országban egyedülálló applikáció kapcsolatot biztosít a betegellátó hely és a betegek között. Hozzátette: Debrecenben és vonzáskörzetében jelentős számú külföldi munkavállaló dolgozik, aki a hajdú-bihari megyeszékhelyen veszi igénybe az egészségügyi szolgáltatásokat, számukra is könnyebbséget jelent az angol nyelvű szolgáltatás.

Berényi Ervin, a klinikai központ elnöke kiemelte: az app célja, hogy a lehető legszélesebb körű információkat nyújtsa a betegeknek a különböző alkalmazások, többek között a telefonkönyv, a szakrendelés- és az orvoskereső segítségével.

Lampé Zsolt, a DE Kenézy egyetemi kórház főigazgatója megjegyezte, a betegturizmus szempontjából is fontos a gyors információ, például a várólisták alakulásáról. Vincze Szilvia, az alkalmazásfejlesztési központ vezetője jelezte: mint ahogy az internetes oldalukon, az applikáció felhasználói között is az orvos- és szakrendelés-kereső, illetve a klinikai térkép a legnépszerűbb alkalmazás, de a szakmakeresőben például házi ápolást vállaló ápolók adatai is elérhetőek lesznek.

A magyar nyelvű app kilenc hónappal ezelőtti bevezetése óta 15 ezer megkeresést regisztráltak, a háromezer felhasználó 30 százaléka pedig már az egy hónapja elérhető angol nyelvű verzióból tájékozódott.
Debreceni Egyetemapplikáció

Szóljon hozzá!

Hirdetés