Hirdetés

Hirdetés

Elárvereznek 25 hektárt a Faraktár utcán

MTI

2019.07.06. 09:42

Elárvereznek 25 hektárt a Faraktár utcán

Megszabadulna az állam az egykori debreceni járműjavítótól.

Hirdetés

Hirdetés

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. idén augusztusig több ütemben, kiváló befektetési célú ingatlancsomagokat értékesít az Elektronikus Aukciós Rendszerben (EAR).

Az MNV a közleményében a pénteken meghirdetett ingatlancsomagok közül felhívta a befektetők figyelmét többek között

az ipari tevékenységre alkalmas, 25 hektáros debreceni Faraktár úti ingatlanra,

Az ingatlan kikiáltási ára 1 525 270 000 forint, a licitlépcső 4 millió forint. Licitálni július 19-ig lehet.

Az ingatlan Debrecen város belterületének keleti részén, a 4-es számú főközlekedési úttól kb. 2 kilométerre, a belvárostól kb. 3 kilométerre, belterületi részen található, a Csapókert és a Homokkert között, a Debrecen – Nyírábrány vasútvonal mellett. Az ingatlan önálló közterületi csatlakozásokkal rendelkezik egyrészt a Debrecen, Faraktár utca felől (a Debrecen – Nyírábrány vasútvonalon keresztül, gyalogosan és gépjárművel egyaránt használható fénysorompóval biztosított vasúti átjárón át), másrészt pedig a Hétvezér utca felől. Az ingatlan közforgalmú vasútvonalba beépített kitérőn keresztül két önálló, vasúti csatlakozással is rendelkezik, a Debrecen – Nyírábrány vasútvonalból kiágazó üzemi vágányokon keresztül.

Jelezték: az ingatlancsomagokat a hivatalos EAR felületen tekinthetik meg (e-arveres.mnv.hu) az érdeklődők. Az értékesítés szabályairól és az ingatlanok részletes adatairól az árverési hirdetményben tájékozódhatnak. 

A vagyonkezelő egyik korábbi közleménye szerint a 2015 szeptembere óta működtetett online aukciós felület segítségével nyílt meg a lehetőség az állami vagyonelemek elektronikus értékesítésére. A teljes körű transzparenciát biztosító elektronikus aukciós rendszer bárhonnan elérhető, így azon keresztül bárki licitálhat. 

Tavaly július 31. óta már a társasági részesedések értékesítése is lehetővé vált, ezzel teljessé lett az állami vagyonelemek online értékesítésének köre.

Galéria

Faraktár utcaárverés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.