Hirdetés

Hirdetés

Férőhelybővítés is várható a Hódosban

civishir.hu

2019.05.30. 18:29

Férőhelybővítés is várható a Hódosban
234 milliós felújítás kezdődhet a debreceni kézilabdázás szentélyében (Fotó: Cívishír

A növekvő reklámbevételek sem tudták ellensúlyozni a DVSC veszteségét.

Hirdetés

Hirdetés

Elfogadta a debreceni közgyűlés május 30-án a DVSC Kézilabda Kft. 2018-as pénzügyi beszámolóját, a cég 24 millió forint vesztességel zárt az egy évvel korábbi 1,7 milliós eredményhez képest. A közgyűlés arról is határozott, hogy 71 milliós önrésszel hozzájárul a Hódos Imre Rendezvénycsarnok 234 millió forintos felújításához (a nagyobbik részt az Magyar Kézilabda Szövetség biztosítja).

A pénzből férőhelybővítést, büféfelújítást, burkolatcseréket hajtanak végre.

A DVSC Kézilabda Kft. jelentéséből az derül ki, hogy bár az értékesítésben messze sikerült felülmúlni a 2017-es évet (139 millióról 186 millió forintra nőtt ez a bevétel, leginkább a reklámoknak köszönhetően), a személyjellegű ráfordításokban többet költöttek a korábbinál. A bérköltség konkrétan 245 millió forintról 300 millióra emelkedett az átlagos statisztikai létszám bővülése mellett (22 helyett 29 fő). Ábrók Zsolt ügyvezető a veszteséget azzal magyarázta, hogy mivel a Loki tavaly nem szerepelt nemzetközi kupákban, a Szerencsejáték Zrt. általi tervezett támogatás is jóval szerényebbnek bizonyult. Ebben – szerencsére – változást hozhat a kövekező évad, hiszen a piros-fehéreknek a nemrég véget ért idényben sikerült a nemzetközi kupás szereplést érő helyezés kiharcolása. A bérköltségnövekedést egyébként a felnőtt csapat erősítése okozta. A veszteséget az eredménytartalék terhére számolják el. 

A cég az önkormányzattól működési támogatásra 60, fejlesztésre 30 millió forintot kapott. Ami a tao-forrásokat illeti, látványcsapatsport-támogatásra (utánpótlásra) 121 millió, eszközberuházásokra 85, személyi jellegű kiadásokra 25 millió forint folyt be.

Megjegyzendő,  a Hódossal kapcsolatos felújításokra a Debreceni Sportcentrum Kft. révén is érkezik 151 millió forint. 

RaL

DVSCkézilabdaközgyűlés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.