Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A telefonunkat is tölthetjük az új debreceni buszokon

| 2019. 05. 23. | 14:14:00
Júniustól csuklós Mercedesek is csatasorba állnak.
A telefonunkat is tölthetjük az új debreceni buszokon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Öt Mercedes-Benz Conecto G csuklós busz kapcsolódik be júniustól a debreceni tömegközlekedésbe – hangzott el a járművek május 23-i átadóján. 

– Idén tíz éve, hogy szoros, konzorciumi együttműködésben dolgozunk a DKV Zrt-vel, vagyis közszolgálatási szerződés keretében üzemeltetjük a megyeszékhely közösségi autóbuszos közlekedését. Ez az időszak bebizonyította, hogy összefogással, a megrendelő és a szolgáltató együttműködésével egy város közösségi közlekedésése megújítható és hatékonyan működtethető. Az 1 kilométerre vetített fajlagos költségek terén ugyanis a debreceni az egyik leghatékonyabb közlekedési modell ma Magyarországon – mondta köszöntőjében az ITK Holding Zrt vezérigazgatója. Kossa György hangsúlyozta, sikerült a korábbi elavult és magas üzemeltetési költséggel működtethető járműparkot egy csapásra lecserélni, ezzel is hozzájárulva az itt élők életminőségének javításához. Ennek folytatásaként adjuk át az öt, Debrecenben készre szerelt Mercedest – tette hozzá –, amelyekben a helyi dolgozók általi jelentős hozzáadott érték is megjelenik. 

Papp László köszöntője, a háttérben (balról) Nagy Attila és Kossa György

Az ITK Holding hamarosan több ezer négyzetméteren bővíti a már meglévő kapacitásait a Határ úti ipari parkban a megrendelések maradéktalan teljesítése érdekében. Kossa Györgytől megtudhattuk azt is, hogy már érkeznek Debrecenbe az alvázak a Mercedes Reform sorozatgyártásához Spanyolországból, így ez a munka is megkezdődik.

Nagy Attila, a DKV Zrt. vezérigazgatója kiemelte, a nagyközönség leghamarabb a közelgő Debrecen Drive-on ismerheti meg a Mercedeseket testközelből. A járműveket június 1-től minden olyan viszonylaton használják majd, ahol csuklós busz közlekednek. Különösen fontos, hogy enyhítsék a reggeli csúcsidő zsúfoltságát, illetve kiszolgálják a közelmúltban felépült gyárakkal megjelenő igényeket.

Papp László, Debrecen polgármestere közölte: hosszú évek csökkenő tendenciája után, 2018-ban nőtt az utasszám a DKV járatain, ami remélhetően trendfordulót jelez, a kapacitások szűkítése helyett azok bővítésére lesz szükség. Annál is inkább, mivel a déli és az északnyugati ipari park összesen 700 hektáros területén mintegy 10 ezren dolgoznak majd, ami a tömegközlekedés szervezése során is kiemelt figyelmet igényel (egyébként a Krones idén összel, a Continental jövőre indítja a termelést). 

– A Volvo buszok idén 10 évesek lesznek, 2021-ben pedig lejár a jelenlegi autóbuszos közszolgáltatási szerződés. Ennek a pályáztatását az idei évben el kell indítani, s azzal számolunk, hogy két év múlva megújult járműparkot helyezünk üzembe a szolgáltatókkal. Nemcsak a gazdaságban készülünk léptékváltásra, hanem a közösségi közlekedés terén is, de a részletek nyilvánosságra hozása még nem időszerű – mondta. Hozzátette: bár az úthálózat keresztmetszeti bővítése a kisajátítások költsége miatt nagyon drága, a Debrecen jövőjét 2030-ig meghatározó programban ez is fontossá válik (a folyamat a belvárosi egyirányúsításokkal csomóponti átalakításokkal, körforgalmak építésével már elkezdődött). 

Ratalics László

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
Vb-bronzérmes a debreceni vívó
A magyar kardcsapat a harmadik helyen végzett.
Hirdetés
Hirdetés
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Röplabda bronzcsata: idegenben egyenlített a Debrecen
Az Extraligában szereplő DEAC három szettben győzött.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.