Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ötszáz járműcsodát vonultatnak fel Debrecenben

| 2019. 05. 08. | 15:38:00
Maserati, Ferrari, BMW és Porsche is lesz.
Ötszáz járműcsodát vonultatnak fel Debrecenben
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A gyereknapi hétvégén debütál a Debrecen Drive – Minden, ami gurul – elnevezésű rendezvény, mely az ország legnagyobb autó- és járműipari seregszemléje. Több mint 500 különböző járművet láthatnak a látogatók május 25-én és 26-án a Nagyerdőn, az országban egyedülálló módon egyszerre 250 szalonautót csodálhatnak meg egy helyen– hangzott el a május 8-i sajtótájékoztatón. A program egyedüli lehetőséget nyújt arra is, hogy a teljes magyar autókínálatot megtekinthessék.

Az eseményen láthatók lesznek – a teljesség igénye nélkül – Audi, BMW, Mustang, Mazda, Lexus, Mercedes-Benz, Infiniti és Mitsubishi járművek is.

Papp László

Papp László polgármester elmondta, ez egy olyan rendezvény lesz, mely igazodik Debrecen jövőképéhez, és egy olyan iparágra fókuszál, amely az elmúlt éveket tekintve forradalmi változásokon megy keresztül. – Ha sikerül ezt a rendezvényt évről-évre megszervezni, akkor újabb érdekességekkel fogunk találkozni – tette hozzá.

A szalonautókon túl a versenyautók világába is bepillantást nyerhetnek a résztvevők, hiszen jelen lesz a Gender Racing Team, mely több mint 10 éves múltra tekint vissza. Legfőbb céljuk a fiatal tehetségek felkutatása, melyhez megfelelő szakmai hátteret és felszereltséget biztosítanak.

A Speed Wolf Debrecen jóvoltából salakmotorok várják a terepmotor szerelmeseit, akik a gyerekeknek minipályával, futóbiciklivel készülnek, vasárnap pedig a Drive Katlanban bemutatót tartanak.

Fülöp Zsolt

– A Trans-Sped három attrakcióval készül: az egyik a „Láss a sofőr szemével!”, ahol a kamionok holtterét kívánjuk demonstrálni. Ki lehet próbálni, mit lát a sofőr, és milyen veszélyekre kell figyelni. Emellett egy raklap-labirintust építünk, mellyel azt szeretnénk ábrázolni, hogy a termelési logisztika minden pontján otthon vagyunk. Végezetül a billegős játékainkkal felhívjuk a figyelmet arra, mennyire fontos számunkra a család és a munkahely egyensúlya – mondta Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Logisztikai Szolgáltató Kft. ügyvezetője. 

A Debrecen Drive-on oldtimer-ek, lakóautók, big-foot-ok, limuzinok, quadok és speciális járművek is felvonulnak. Lesz Harley Davidson-kiállítás, modellautó bemutató és monstershow is.

Szabó Péter

Szabó Péter, a Schaeffler Magyarország Ipari Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette, hogy Debrecen és a keleti országrész „ki van éhezve” egy ilyen rendezvényre, így nem is volt kérdéses, csatlakoznak-e hozzá. – Bárki részt vehet a kerékcsere kihívásunkban 6 és 99 éves kor között, de kuriózumként bemutatjuk az a Schaeffler-Motorsport DTM autót is, mely a múlt héten megnyerte az első DTM futamot és vezeti a bajnokságot. Ez az első alkalom, hogy ezt a BMW-t bármilyen rendezvényre elvisszük – tette hozzá.

Páll László

Páll László, a Debreceni Campus NK. Kft. ügyvezető igazgatója fontosnak tartja, hogy a stadion ne csak a fociról, hanem a lakosságról is szóljon. – Nagyobb területen fogjuk megvalósítani ezt a rendezvényt, mint a Campus Fesztivált, és rengeteg exkluzív látnivalóval várjuk az érdeklődőket. A stadionon belül igazi „ragadozók” lesznek kiállítva, így a Ferrari, Aston Martin, Porsche, Lamborghini és Porsche modelljeit lehet megtekinteni. A ködszínház környékén egy gyerekek és felnőttek számára is hatalmas élményt nyújtó, 200 méteres felfújható pályával készülünk, melyet Crazy Sprintnek neveztünk el és Debrecenben először állítják fel. A pálya tele lesz akadályokkal, csúszdákkal, ugrálókkal. Az akadály 19 egyedi részből áll, ahol szükség lesz gyorsaságra és egyensúlyérzékre is – zárta szavait.

Debrecen Drive térkép

A helyszínen olyan népszerű youtuberek lesznek jelen, mint Benipowaa, Szalay Isti és Unfield, akik közönségtalálkozó keretében várják a rajongókat. A belépőjegy tartalmazza az elektromos kisautók, segway-ek, a Víztorony mászófal, a szimulátorok, és a husky kutyák által húzott gurulós fogat használatát, a Drive Show és minden jármű megtekintését, valamint a kreatív kuckóban szervezett programokon való részvételt. 

Miklósvölgyi Péter

Miklósvölgyi Péter, a Debreceni Campus NK. Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, a parkolóban kialakítják a Drive Katlant, ahol háromóránként mutatványosok, kaszkadőrök, driftesek adnak elő egy 30 perces autós-motoros mutatványt. – A honvédség, a rendőrség, a tűzoltóság, az AKSD, a DKV is olyan járművekkel fog érkezni, mely minden gyermek álma. Egy vendég átlagosan 2-4 órát is el fog tudni úgy tölteni, hogy nem fog egy percet sem unatkozni. Zenéből sem lesz hiány, hiszen május 25-én 14 órakor lép színpadra a USNK, május 26-án pedig a Stolen Beat és az Irigy Hónaljmirigy fogja szórakoztatni a közönséget. Lesz Tankcsapda közönségtalálkozó, de tiszteletét teszi Michelisz Norbert és a Szalay Dakar Team is – mondta.

Rendezvény nyitva tartása:
május 25., szombat: 10-19 óráig,
május 26., vasárnap: 10-18 óráig.

Jegyárak:
Családi jegy (2 felnőtt, 3 gyerek – 14 éven aluliak – csak a Debrecen Drive-ra): 5 000 forint
Gyerekjegy: (3-14 éves korig, csak a Debrecen Drive-ra): 1 000 forint
Gyerekjegy: (3-14 éves korig, Debrecen Drive+Crazy Sprint): 2 000 forint
Felnőttjegy: ( 14 éves kortól, csak a Debrecen Drive-ra): 2 000 forint
Felnőttjegy: (14 éves kortól, Debrecen Drive+Crazy Sprint): 3 000 forint
VIP jegy: 5 000 forint

Jegyvásárlás online: https://debrecendrive.hu/jegyek
Elővételes jegyvásárlás:
Lovarda – Debrecen, Kassai út 26.
Campus Pont Jegyiroda – DE Főépület
Sport Hotel – Debrecen, Oláh G. utca 5
Nagyerdei Víztorony – Debrecen, Pallagi u. 7.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Szirénahang búcsúztatta nyugdíjba vonult polgári mentőápolót
Harminc éve csatlakozott a mentőszolgálathoz.
Hirdetés
Hirdetés
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
A Bonni Egyetemmel tervez együttműködést a debreceni intézmény
Kétnapos látogatásra érkeztek Németországból.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
Villámrajtot vett a szoboszlóiak ásza
A következő körben már nehezebb dolga lesz.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!