Hirdetés

A közönség debrecenieket és böszörményieket választott!

civishir.hu

2019.05.23. 11:19

A közönség debrecenieket és böszörményieket választott!
Fotó: Debreceni Nagyerdőért Egyesület

Micsoda elismerés!

Hirdetés

Hirdetés

A MOL Helyi Érték Program célja, hogy helyben született kezdeményezéseket és összefogásokat támogasson.A győztesek a programjaikat idén május és december között valósítják meg.

Hajdú-Bihar megyében a Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület Fuss a nagyerdő madaraiért! elnevezésű pályázata és a Keleti Ökorégió Közhasznú Egyesület (V)egyél helyit!interaktív találkozó a helyi termékek jegyében című pályázata kapta a legtöbb közönségszavazatot a benzinkutakon, így ők lettek a MOL Helyi Érték programjának győztesei. A nyertes szervezetek egyenként félmillió forintos támogatásban részesülnek.

A MOL Alapítvány a helyi civil szervezetek, kezdeményezések támogatására hozta létre a MOL Helyi Érték Programot, melyre összesen 297 pályázat érkezett be. A szakmai értékelés és az alapítvány kuratóriumának döntése alapján 109 pályázat vett részt azon a közönségszavazáson, melyet április folyamán tartottak a MOL töltőállomásokon, országszerte 40 körzetben. A nyertesek neve a vásárlók és a civil szervezetek szimpatizánsainak szavazatai alapján dőlt el, a nyertes 40 civil szervezet pedig egyenként félmillió forintos, vissza nem térítendő támogatásban részesül.

A nyertes hajdú-bihari projektek

DEBRECENI NAGYERDŐÉRT TERMÉSZETVÉDELMI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET
FUSS A NAGYERDŐ MADARAIÉRT!

A program célja, hogy felhívja a figyelmet a Debreceni Nagyerdő páratlan élővilágára, ezen belül is az egyre fogyatkozó madárvilág védelmére és megőrzésére. Az erdőben több korosztály számára kialakított erdei futópálya van, amelyen évente két alkalommal rendezik meg a „Fuss a Nagyerdő madaraiért!” c. futóversenyt. A versenyek résztvevői a programokon tájékozódhatnak a környezetvédelem és a madáretetés fontosságáról és a későbbiekben önkéntesként bekapcsolódhatnak az egyesület tevékenységébe, amely 9 madáretetőt és 10 db madárodút gondoz a Nagyerdőben.

KELETI ÖKORÉGIÓ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
(V)EGYÉL HELYIT! – INTERAKTÍV TALÁLKOZÓ A HELYI TERMÉKEK JEGYÉBEN (HAJDÚBÖSZÖRMÉNY)

A helyi termelés fenntartható, csekély környezeti terheléssel jár, erősíti a helyi gazdaságot. Ennek népszerűsítésére az egyesület a helyi termelők, vállalkozások és kézművesek részvételével szervezi meg a találkozóját, amelynek célja, hogy a résztvevők átfogó, átlátható képet kapjanak a helyi termékek előállításának lehetőségeiről, azok környezetvédelemben, örökségmegőrzésben és a helyi gazdaság megerősítésében betöltött szerepéről. Azok számára, akik az eszmecserék helyett inkább a jó példák erejében hisznek, gazdaság-, illetve műhelylátogatást biztosítanak.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.