Hirdetés

Hirdetés

Több százan állnak rajthoz a gyermekekért Debrecenben

civishir.hu

2019.04.25. 11:59

Több százan állnak rajthoz a gyermekekért Debrecenben
(Fotók: Fogarasi Renáta, Cívishír)

Fergeteges napra készül a DEAC.

Hirdetés

Hirdetés

Eddig kétszázan neveztek az idén 100 éves DEAC első Családi- és Futónap jótékonysági futására, melyet május 1-jén rendez a Dóczy utcai Egyetemi Sportközpontban az egyetemi sportklub – hangzott el az április 25-i sajtótájékoztatón. A sportolni vágyók a klub évére utaló 1919 méteres, illetve a 3600 méteres távok közül választhatnak. Bács Zoltán kancellár elmondta, az esemény célja, hogy bárki betekintést nyerhessen, milyen az élet a Debreceni Egyetem, illetve a DEAC nagy családjában. 

A futás nemes célt is szolgál: minden nevezési díjból 500 forintot a Koraszülött és Gyermek Intenzív Ellátásért a DOTE Gyermekklinikán Alapítvány részére ajánl fel a klub.

Sokan érdeklődtek a „becsületkassza” iránt, többen adakoznának kisebb-nagyobb összeget, így erre is lesz lehetőség. Az egész napos vidám programkavalkád 9 órakor kezdődik, a helyszínen reggel 8 órától regisztrálhatnak a futók. Kisgyerekek számára ajánlják az ugrálóvárat, az arcfestést, a kincskeresést, emellett számos sportágat kipróbálhatnak. A felnőttek kosárlabdázhatnak, teniszezhetnek, floorballozhatnak, agytorna vetélkedőn vehetnek részt, de lesz zumba, aerobic, sörpong és sörcurling is.

– A családi napon a DEAC NBIII-as labdarúgó csapata is játszik a DEAC all stars csapatával. A ketrecfoci, a teqball, az élőcsocsó is sok érdeklődőt vonzhat – tette hozzá Lenténé Puskás Andrea, a DEAC ügyvezető elnöke. Elmondta, a rendezvényt hagyományteremtő szándékkal hozták létre, hogy kicsik és nagyok együtt szórakozzanak. A nap folyamán ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon és dietetikai tanácsadáson vehetnek részt a látogatók.

A szervezők a DEAC szakosztályai és az egyetem hallgatói, dolgozói, valamint azok családtagjai mellett várják a város és a környező települések sportszerető lakóit is. A programokon bárki részt vehet, aki szívesen mozogna az egyetemi sportklub tagjaival, és szeretne eltölteni egy szép tavaszi napot gyönyörű, igényes környezetben, az Egyetemi Sportközpontban.

Az Egyetemi Sportközpont előtt a parkolás ingyenes, de a nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezők kérik, kerékpárral vagy tömegközlekedési eszközökkel érkezzenek a résztvevők.

A részletes program megtalálható a DEAC hivatalos weboldalán.

Galéria

DEACDebrecenCsaládi- és Futónap

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.