Hirdetés

Elrontott debreceni ünnep: a DVSC bocsánatot kér a győriektől

2019.02.28. 12:06

Elrontott debreceni ünnep: a DVSC bocsánatot kér a győriektől
Szép a látvány, de a lelátói hangok beárnyékolták a derbit (Fotó: Cívishír)

A hazaiak egy csoportja obszcén stílusban vegzálta a győrieket.

Hirdetés

Hirdetés

Kár volt elrontani a kézis ünnepet. Mintegy 5 és fél ezer ember látogatott ki a Főnixbe, hogy lássa, mire jut a DVSC a világ legjobb klubcsapata, a Győri ETO ellen, de most sajnálatos módon nem arról beszél a sportrajongók tábora, hogy egy igazán színvonalas mérkőzést játszottak a csapatok, nagyszerű debreceni helytállással, hanem arról, hogy a hazai közönség egy része trágárul szitkozódott kórusban.

A különböző internetes fórumokon több szülő is kirohant a vérmes drukkerek ellen, többen megfogadták, hogy többé nem viszik a gyereküket kézilabda-mérkőzésre. Ezek után a DVSC-nek lépnie kellett.

A február 27-én lejátszott DVSC–Győri Audi ETO KC mérkőzésen elhangzott obszcén bekiabálások miatt ezúton szeretnénk elnézést kérni a vendégcsapat játékosaitól, vezetőitől és szurkolóitól. Mindez abszolút nem jellemző a két klub viszonyára, s a korábbi években lejátszott DVSC–Győr meccseken sem volt példa hasonlóra

- áll a DVSC csütörtökön kiadott közleményében. Emlékeztetnek továbbá arra, hogy a két klub közti viszonyt jól példázza, hogy a Győri Audi ETO KC és a DVSC összefogásának köszönhetően 600 ezer forint gyűlt össze a győri székhelyű „LURKÓ Győri Kórház Gyermekosztályért Alapítvány” és a debreceni „Remény a Leukémiás Gyermekekért Közhasznú Alapítvány” javára.

Reményeink szerint a mérkőzést helyszínen megtekintő több mint 5 és félezer nézőben a meccs jelentős részében tapasztalható remek hangulat marad meg, s a jövőben is ez jellemzi majd a két klub debreceni találkozóit!

- zárul a klub elöljáróinak közleménye.

 

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.