Hirdetés

Hirdetés

Megbuktatnák Kósa Lajost Debrecenben. Még Attila-nap előtt!

2018.12.13. 10:06

Megbuktatnák Kósa Lajost Debrecenben. Még Attila-nap előtt!
Kósa Lajos a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnökeként beszédet mond a februárban olimpiai aranyérmes gyorskorcsolya váltó tiszteletére elhelyezett emléktábla avatásán (Fotó: mti)

Oda szerveznek tüntetést, ahol már forradalmat is lehet csinálni!

Hirdetés

Hirdetés

Az új esztendőben, a Gergely-naptár szerinti ötödik napra hirdetett Kósa Lajos elleni demonstrációt a Mi vagyunk Debrecen Facebook-csoport. Ez a társaság tüntetett szombaton is az Ady téren az ellenzék által rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás ellen. A videofelvétel alapján néhány tucatnyian lehettek, a vezérszónok pedig az édesanyja sertéstelepére küldte dolgozni Kósa Lajost.

Ezúttal nagyobb népharagot éreznek a szervezők, és nagyobb helyszínt választottak a megmozdulásnak, a Piac utcát, ahol – ha van szikra – akár forradalmat is lehet csinálni, ott követelik majd Kósa Lajos távozását a közéletből, amiért ő benyújtotta, a parlament pedig elfogadta a túlóratörvényt.

A szervezők most igazán körültekintőek voltak, hiszen aznap, január 5-én, szombaton nem játszik élvonalbeli mérkőzést hazai pályán egyik debreceni csapat sem, mint legutóbb, bár a DEAC kosarasainak körmendi vendégjátéka is többeket távol tarthat az internetes közvetítés miatt.

Múltidéző

A január 5-e mindenesetre nem lehet véletlen választás. A múltban jelentős és kevésbé jelentős események is történtek ezen a napon, ahogy azt a Wikipédia összefoglalta, tehát 2019. január 5-én is bármi megtörténhet:

  • 1849 – Görgey honvédserege Vác irányában kivonul Pest-Budáról. Windisch-Grätz császári csapatai elfoglalják a kiürített fővárost.
  • 1911 – A Monacói Hercegségben elfogadják az alkotmányt, a törpe ország államformája: alkotmányos monarchia.
  • 1981 – Az iráni hadsereg ellentámadást indít Susangerd körzetében, azonban a megszálló iraki erőkkel szemben csúfos kudarcot vall.
  • 1985 – Befejeződik a Mózes hadművelet, melynek során körülbelül 8000 etiópiai zsidót szállítottak Szudánból közvetlenül Izraelbe.
  • 1991 – Pannonhalmi főapáttá választják Várszegi Asztrikot.

 

Kósa Lajosrabszolgatörvény

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.