Hirdetés

Hirdetés

Kósa Lajos dolgozzon az édesanyja sertéstelepén! - üzenték Debrecenben

2018.12.09. 11:17

Kósa Lajos dolgozzon az édesanyja sertéstelepén! - üzenték Debrecenben
Esett is, hideg is volt, a Loki is játszott - kevesen voltak a Kósa-ellenes megmozduláson (Fotó: merce.hu)

Néhányan a tüntetést választották. Mi a meccset.

Hirdetés

Hirdetés

Demonstrációt tartottak szombaton Debrecenben is a Kósa Lajos nevével fémjelzett, az ellenzék által csak rabszolgatörvénynek nevezett törvénymódosítás elfogadása ellen. Szerkesztőségünk tagjai igazoltan hiányoztak a tüntetésről, abban az időpontban ugyanis a DVSC bajnokit vívott a Nagyerdei Stadionban, de a merce.hu baloldali portál rögzítette az eseményt, így szerencsére semmiről sem maradtunk le. A felvételből a következő derül ki:

  • Az Ady Parkban körülbelül 1750-nel kevesebben voltak, mint a Loki-Honvédon, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a várhatóan szerdán parlamenti végszavazásra bocsátandó tervezet ellen
  • Kósa Lajos soha nem volt szalagmunkás, soha nem húzta az igát az irodában egy multinál – mondta Murguly Mátyás, az LMP helyi embere
  • Kedves Kósa Lajos, menjen el az édesanyjának kimutyizott sertéstelepre, dolgozzon 30 napból 29-et, és próbáljon eltartani belőle egy családot! - így Rutz Tamás, a tüntetés szervezője.
  • A momentumos Mándi László tágabb kontextusba helyezte a rabszolgatörvény kérdését, és arról beszélt, hogy a kormány újabb és újabb bőrt akar lehúzni az emberekről, és a társadalmat olyan arculcsapások érik sorozatban, mint a CEU elüldözése, az MTA megtámadása, és ebbe sorba illeszthető a dolgozók kizsigerelése is.
  • Ha elfogadják a törvényt, januárban újra visszajövünk, lemegyünk a Fidesz-irodához, követeléseket fogunk átadni, és nem telefonokkal fogunk világítani! - ezt üzente a végén Rutz Tamás.

A tüntetés felvétele:

 

Kósa LajosDebrecentüntetésrabszolgatörvény

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.