Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A rendőrség sok pénzt fizet, ha tudja, kik ezek a hajdú-bihari bűnözők!

| 2023. 02. 22. | 15:00:00
Van olyan elkövető, akit a nyomravezetői díj ellenére 13 éve nem találnak.
A rendőrség sok pénzt fizet, ha tudja, kik ezek a hajdú-bihari bűnözők!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tizenegy díjkitűzés van érvényben Hajdú-Bihar vármegyében. A legtöbb esetben rablók kézre kerítéséért fizetne a rendőrség, de gyilkost és tolvajokat is keresnek.

2010. január 16-án saját lakásában raboltak ki egy 79 éves asszonyt Hajdúböszörményben, a Vörösmarty utcában. Az idős nő arcát az ágyhoz szorították, pénzét erőszakkal elvették. Az asszonyra támadó két férfi maszkot viselt, kezükre kesztyűt húztak. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a történtek után két hónappal 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki segít az elkövetőket felkutatni.

A rendőrség kétszázezer forintot fizet annak, aki érdemi információval rendelkezik arról, kik rabolhattak fegyverrel debreceni élelmiszerboltokban. 2009. december 15-én este a Vezér utcai, 2009. december 19-én este a Derék utcai élelmiszerboltokba, 2010. január 9-én este a Veres Péter utcai italdiszkontban, továbbá 2010. január 23-án a Sárvári Pál utcai kisboltba mentek be 20-25 év közötti férfiak, akik minden alkalommal kapucnis felsőt viseltek, arcukat sállal takarták el. Az elkövetők a bűncselekmény helyszíneiről többször is kerékpárral menekültek el.

2013. április 16-án este egy 55 éves hajdúböszörményi férfi kerékpárral hazafelé tartott, amikor a Batthyány és Kolozsvár utca kereszteződésénél egy mögötte haladó kerékpáros nyaktájékon tenyérrel megütötte, így a férfi sapkája leesett. Az 55 éves sértett amíg kereste a fejfedőt, szidalmazni kezdte a biciklist, aki erre visszament, ököllel bántalmazta, majd amikor a férfi földre került, zsebéből kivette az apróját. A rendőrség kifosztás bűntett gyanúja miatt indított nyomozást a 20-30 év közötti, 175-178 centiméter magas, az átlagosnál vastagabb testalkatú elkövető ellen, aki sötét színű, cipzáras kapucnis felsőt viselt. A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság 100 ezer forint nyomravezetői díjat fizet annak, aki pontos adatokkal rendelkezik az elkövetőről.

Pénzintézetet akart kirabolni

Biztonsági kamera is rögzítette az esetet, de a felvételek alapján sem sikerült megtalálni azt a férfit, aki 2013. augusztus 13-án délelőtt egy fekete-kék színű bukósisakban, kezében tartott – feltehetően – fegyverre bement egy debreceni pénzintézetbe, és pénzt követelt. Miután megkapta azt, egy robogóval elmenekült a helyszínről. Az elkövető 25-30 év körüli, 180 centiméter magas, vékony testalkatú volt a bűntett elkövetésekor. Hosszú ujjú, kék felsőt, sötétkék, oldalzsebes farmernadrágot és fekete kesztyűt viselt. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki.

Robogóval menekült

Százezer forint ütheti annak a markát, aki érdemi információval rendelkezik arról, hol tartózkodik az a személy, aki 2013. szeptember 12-én délután bement egy hosszúpályi asszony házába, késsel megfenyegette a 89 éves nőt, a pénze átadására szólította fel, majd a zsákmányával együtt elmenekült. A rablóról személyleírást nem közölt a rendőrség. 

2013. november 29-én délelőtt egy eddig ismeretlen személy ki akart rabolni egy Füredi úti pénzintézetet. A 45-55 év körüli, 175-180 centiméter magas, normál testalkatú, pirospozsgás arcú férfi fegyverrel vagy annak utánzatával bement az épületbe, és az alkalmazottól pénz követelt. A pénztáros megnyomta a pánikgombot, így a rabló zsákmány nélkül, kerékpárral elmenekült. A rendőrség félmillió forintot fizet annak, aki felismeri a videón szereplő ismeretlent, aki ellen rablás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt nyomoznak.

A Poroszlay úti társasház

Csaknem kilenc éve nem találják azt a személyt, aki meggyilkolt egy 22 éves fiatalt Debrecenben, egy Poroszlay úti társasházban. Az ügyről hosszabban írtunk 2019-ben: 2014. július 21-én délután a munkából hazaérő asszony talált rá fia vérbe fagyott holttestére harmadik emelti lakásukban. Később kiderült, a fiatalt egy golfütővel brutális kegyetlenséggel verték halálra, az eszköz is a helyszínen volt, vér borította. Hamar fény derült rá, hogy az áldozat kábítószer-kereskedő volt, nagy valószínűséggel pedig ismerhette támadóját. Nyomozócsoportot állítottak fel, hogy megtalálják a gyilkost, és egyre több részlet látott napvilágot az áldozatról. Szerény, csendes fiú volt, aki a meggyilkolása előtt fél évvel kezdte árulni a drogot, hetente több száz embert fogadott a lakásban, olykor ismeretleneket is beengedett. Kínai, nigériai, török és arab ügyfelei is voltak. A rendőrök több száz embert kihallgattak, ötven poligráfos vizsgálatot végeztek és 20 embertől DNS mintát is vettek, de senkit nem gyanúsítottak meg. 2015 novemberében közölték, egy 185-190 centiméter magas, 20-25 év körüli, vékony testalkatú férfit keresnek, aki a bűncselekmény napján a társasház melletti oszlophoz lakatolta kerékpárját. A férfi a bűncselekmény napján hosszú szárú, sötét árnyalatú nadrágot, hosszú ujjú kapucnis felsőt viselt, valamint egy hátizsák volt nála. Egy talplenyomat alapján szerettek volna azonosítani egy másik személyt is, aki egy Apolló márkájú, 43-as méretű cipőt viselt a bűncselekmény elkövetése során. Továbbá várták egy harmadik férfit jelentkezését, aki a sértett halálát megelőző napokban az áldozat szobájában Camel márkájú cigarettát szívott. A gyilkossági ügyet a hajdú-bihari nyomozóktól átvette a Készenléti Rendőrség alárendeltségében működő Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály, akik megkeresésünkre csak annyit válaszoltak, emberölés gyanúja miatt továbbra is folytatják a nyomozást. A rendőrségi felhívás szerint továbbra is él a 2 millió forintos nyomravezetői díj.

2015. november 17-ére virradó éjszaka egy Mikepércs felől közlekedő, sötét BMW E39-es típusú autó megállt egy Mikepércsi úti drogéria előtt. A járműből kiszállt két, arcukat maszkkal eltakaró személy, akik baltával ütötték a bejárati ajtót, de az nem tört be. Az egyik elkövető ekkor beült a kocsiba, és nekitolatott az ajtónak. Ezután a két személy a nyakukba akasztott, nagyméretű, merevítővel ellátott zsákokba kézzel beseperték a parfümöket a polcokról, majd beültek az autóba, és Mikepércs irányába elhajtottak. A rendőrség 2016 júniusában 500 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki érdemi információkkal rendelkezik a tettesekről, akikről kamerafelvétel is készült. Az egyik tettes a bűncselekmény elkövetésekor fekete dzsekit, kék farmer nadrágot és fekete színű sportcipőt viselt, amelynek oldalán neon sárga csíkok voltak. Társa fekete dzsekit és nadrágot, valamint arcán kék maszkot viselt.

Elvitték a páncélszekrényt

A nyomozók továbbra sem találják az a személyt, 2016. január 24-én kora reggel egy hajdúszoboszlói, a Szilfákalja utcában található pénzváltó ajtaját befeszítette, majd a falhoz rögzített páncélszekrénnyel – és a benne található készpénzzel – elmenekült. A rendőrség továbbra is ismeretlen tettes ellen nyomoz lopás bűntett miatt, és az eset után fél évvel 250 ezer forint nyomravezetői díjat is kitűzött.

Ötszázezer forintot kaphat, aki segít kézre keríteni azt a férfit, aki 2016. december 9-én este kirabolta Debrecenben, az Egyetem sugárút és az Ibolya utca sarkán található dohányboltot. Az elkövető fegyverrel vagy annak utánzatával megfenyegette az eladót és a bevételt követelte. Az alkalmazott átadta a pénzt a maszkot viselő elkövetőnek, aki ezután elmenekült. A tettesről a biztonsági kamera is felvételt készített, de mai napig nem találják.

A Darabos utcai trafikrabló

Szintén dohányboltot rabolt ki az a férfi, aki fegyverrel vagy annak utánzatával fenyegette az eladót 2020. augusztus 28-án este a debreceni Darabos utcában. Az alkalmazott 17 ezer forintot adott át, ezután a férfi elmenekült a vénkerti és libakerti lakótelepek irányába. A rendőrség 500 ezer forintot fizet annak, aki felismeri a fotón látható, 55-65 év körüli, világoskék inget, farmernadrágot, világosbarna cipőt, fekete baseball sapkát és szájmaszkot viselő személyt.

[Beillesztett cikk: A nyomravezetői díj ellenére sem találnak két debreceni trafikrablót]

Fogarasi Renáta

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
Dobrev Klára előre hozott választásról beszélt Debrecenben
A politikus szerint nincs idő várni 2026-ig.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.