Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Látványosan megújult a híres hajdúszoboszlói strandfürdő környezete

| 2022. 10. 24. | 10:29:00
Méltó környezetet kapott Európa legnagyobb fürdőkomplexuma.
Látványosan megújult a híres hajdúszoboszlói strandfürdő környezete
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Kevesebb autó, nagyobb nyugalom, számos élményelem és összeségében egy megújult, de idilli jellegéből mit sem veszített városkép – ez fogadja mostantól az itt élőket és a városba látogatókat Hajdúszoboszlón.

Méltó környezetet kapott Európa legnagyobb fürdőkomplexuma, a gyógyvízéről világhírűvé vált hajdúszoboszlói strandfürdő. Sikeresen lezárult Hajdúszoboszló komplex turisztikai fejlesztése, amelynek keretében kicsit több mint egy év alatt teljesen átalakult a strand főbejáratától induló Mátyás király sétány és a Szent István park egy része. Mostantól egy attraktív sétálóutca, számos új kényelmi elem és 10 élménypont fogadja a helyieket és a pihenni érkezőket.

Kicsiket és nagyokat egyaránt elkápráztat majd például a kishajóúsztató, a végében egy guggoló, papírhajóját éppen a vízre helyező kislány bronz szobrával. Ahogy igazi különlegesség a Föld hangja installáció, amelynél a felszín alatt futó, a föld felett sárga tölcsérekben végződő, fémből készült elemek vezetik fel hozzánk a mélyebb rétegek morajlását. De minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb helyszín a Mátyás Király sétányon végig futó hullám motívum végpontja lesz, amely egy 3D-s festményben szimbolizálja a termálvíz lelőhelyét jelentő mélységet. Ezeken felül a sétányon három szökőkút, egy Debrecent és egy Hortobágyot jelképező térelem, néhány világító lávakő és egy pihenőpont is helyet kapott.

A zöldfelületeknek is kiemelt figyelem jutott a sétálóutca újragondolása során, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy összesen közel 2000 négyzetméteren telepítettek díszfákat, örökzöldeket, cserjéket és sziklakerti növényeket. Borítékolhatóan páratlan látkép lesz, ahogy a japán díszcseresznyék és az aranylombú gömb páfrányfenyők néhány éven belül zöldbe borítják a járókelők által megtöltött Mátyás király sétányt és annak környékét.

Ezek mellett többek között új parkolóhelyekkel, vidám tetőzettel felszerelt kerékpártárolókkal és szervízpontokkal, a gyógyfürdő főépülete mellett pedig új vendéglátóhelyiséggel, egy szociális blokkal és újonnan kialakított baba-mama váróhelyiséggel is bővült a korzó. Mindezek együttese pedig komoly garancia arra, hogy a sétány méltó központja lesz az itt élők hétköznapjainak és a városba látogató turisták feltöltődésének egyaránt.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Földes két utcájában is aszfaltoznának
A vízelvezetést is megoldanák.
Európában a magyarok kapják a legolcsóbban az áramot és földgázt
Finn cég végzett összehasonlító felmérést.
Földutakat aszfaltoznak Görbeházán
Fővárosi cég végzi a kivitelezést.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Profibarkács.hu –  Az év 365 napjában Megbízható Bolt
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!