Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csak füst, vagy láng ez a monostorpályi községházán?

| 2022. 05. 25. | 21:30:00
Nem mondhatni, hogy szürkék a hétköznapok a településen...
Csak füst, vagy láng ez a monostorpályi községházán?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem tűnik túl vonzó munkahelynek a monostorpályi községháza, a helyben élők azonban jól tudják, a település vezetése körében nem új keletűek a nézetkülönbségek, a sértettség, sőt az indulatok.

Ahogy arról akkor a Cívishíren beszámoltunk, a korábbi jegyző, Nagyné Szabó Anita idén február elején feljelentette a polgármestert, Szabó Józsefet, méghozzá okirat-hamisítás és költségvetési csalás gyanúja miatt – az ügyben nyomozás indult, ám a vizsgálódásnak – a volt jegyző elmondása alapján – a rendőrség ezidáig még nem jutott a végére.

Szabó József februárban ezzel kapcsolatban úgy nyilatkozott, nem érti a feljelentés okát, talán az állását féltette alkalmazottja, hiszen nem volt megelégedve a munkájával. Mint kiderült, azóta már nem csak a volt jegyzője haragudhat a polgármesterre: rövid időn belül négy vezető tisztségviselő mondott fel Monostorpályiban, és a Szabó József közvetlen környezetében dolgozók közül is többen másfelé vették az irányt az elmúlt hónapokban.

Munkaviszonya megszüntetését kérte például a gondozási központ intézményvezetője és az élelmezésvezető is. – A gondozási központ vezetője valóban felmondott, őt az önkormányzat azonban beperelte, mivel jogsértő volt az eljárása – tájékoztatott Szabó József, az élelmezésvezető kapcsán pedig azt írta, hogy a kéthónapos felmentési ideje alatti betegállomány után, a munkakör átadása nélkül távozott. Hozzátette: mind a két pozíciót betöltötték azóta, a gondozási központ új vezetője kapcsán pedig bízik abban, hogy elődjéhez képest magasabb színvonalon fogja ellátni az idősgondozást, s vele már az idősek és az önkormányzat is meg lesz elégedve. Szájról szájra járt a településen a hír: az említett szakembereken kívül felmondott egy vezető ápoló és az önkormányzathoz tartozó pénzügyi csoport egyik munkatársa is. Mint kiderült, a vezető ápoló jelenleg szabadságát tölti; június 1-től – Szabó József tudomása szerint szerint – Németországban szeretne elhelyezkedni gyakorlott szakmájában, és a polgármestertől tudjuk azt is, hogy a pénzügyi csoport munkatársa egy rendkívül jól működő gazdasági társaságához ment dolgozni, a hivatal legnagyobb sajnálatára.

Ha ez nem volna elég, a közelmúltban pikáns tartalmakkal illusztrált munkahelyi online csevegés szivárgott ki – a Monostorpályi Polgármesteri Hivatal dolgozói csoport elnevezésű Facebook-csoportban folyó beszélgetés részlete a Cívishírhez is eljutott. Monostorpályi polgármestere szerint ez egy magánjellegű csoport. Megkérdeztük tőle, hogy ennyire közvetlen-e munkatársaival a kapcsolata, valamint hogy mindennaposak-e az ilyen jellegű viccelődések. Így válaszolt: – Beszélgetünk komoly dolgokról, információkat osztunk meg egymással és viccelődünk, csakúgy, mint teszik ezt sok százmillióan világszerte. Kitért rá: az, hogy ebben a csoportban milyen témákat érintenek, kizárólag azokra tartozik, akik a csoport tagjai.

És még mindig nincs vége

A Cívishír információi szerint Monostorpályi nem fizeti az Önkéntes Tűzoltó Egyesület Létavértes részére a tagsági díjat (pedig Monostorpályi tag a szervezetben), a tartozás pedig halmozódik – ezt megerősítette Menyhárt Károly, Létavértes polgármestere is. – Feljelentést még nem tettem, megállapodásra törekszem – mondta a városvezető. Az ügyben megkérdeztük Monostorpályi első emberét is, aki azt írta: – Monostorpályi Község Önkormányzata 2013-ban döntést hozott a létavértesi önkéntes tűzoltó egyesületből való kilépésről. Monostorpályi esetében a katasztrófavédelmi feladatokat az állami szervezet biztosítja.

Egyelőre nem tudni, a monostorpályi képviselő-testület május 26-i ülésén szóba kerülnek-e a problémák, vagy maradnak nyitott kérdések továbbra is.

[Beillesztett cikk: Feljelentette Monostorpályi jegyzője a polgármestert]

PI

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
Közösen döntik el, mi kerüljön Debrecen új tavának partjára
A Civaqua-program első nagy víztározója sok lehetőséget rejt magában.
Hirdetés
Hirdetés
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Folytatódik a debreceni LED-csereprogram
Elkezdődött az izzók kiosztása.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Hogyan nyomtatunk ma? Innovatív ipari és üzleti megoldások!
A legjobb dolgok sokszor pont abból sülnek ki, ha a régi jó megoldásokat az új tudással bővítjük.
Felszállt a első isztambuli járat Debrecenből
A török város kelet és a nyugat különleges ötvözete.
Profibarkács.hu – Az év 365 napjában Megbízható Bolt
A 2022-es év után 2023-ban is az év minden napján kiérdemelte a Profibarkács.hu debreceni barkács webáruház a jól ismert Árukereső szolgáltató „Megbízható Bolt” minősítését.
Több mint ezer terméket kínál speciális táplálkozási igényekre a SPAR
A SPAR akcióiban rendszeresen találkozhatsz mentes és egészségtudatos termékekkel is!
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Talentum-díj: debreceni kutató munkáját ismerték el
Matta Csaba a Debreceni Egyetem Anatómiai, Szövet és Fejlődéstani Intézetének egyetemi docense.
Támogatott tartalom
Hirdetés
Hirdetés
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Felmérés: miben fejlődhetnének az autósiskolák?
Már több mint 250-en rögzítették a véleményüket – április végéig még te is megteheted!