Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Munkahelymegtartó beruházást adtak át Hajdúszoboszlón

| 2021. 07. 02. | 18:36:00
Több mint húsz dolgozót foglalkoztatnak.
Munkahelymegtartó beruházást adtak át Hajdúszoboszlón
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Átadták Hajdúszoboszlón a Magyar Mélyépítő Kft. új telephelyét. A 300 millió forintos beruházáshoz a helyi cég 150 millió forint európai uniós támogatást nyert.

Az ünnepélyes átadáson Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára hangsúlyozta: a turizmus kiemelet szerepet tölt be Hajdúszoboszló életében, ugyanakkor az elmúlt másfél év bebizonyította, hogy nem szerencsés, ha egy város, egy közösség gazdasági szempontból csak „egy lábon áll”. A Magyar Mélyépítő Kft. fejlesztését az államtitkár a város egyik ékkövének nevezte, olyan beruházásnak, amely hozzájárul ahhoz, hogy a fürdőváros gazdasági élete sokszínűbb legyen.

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke kiemelte: a cég beruházásának fontos szerepe van az elvándorlás mérséklésében, a helyi munkaerő megtartásában.
Czeglédi Gyula polgármester hangsúlyozta: az új városvezetés szándéka, hogy a turizmus mellett más iparágak fejlődését is erősítse, ennek egyik jó példája a mélyépítő Kft. beruházása. Fontos célkitűzésnek nevezte, hogy a fiatalok az iskola elvégzése után lehetőleg helyben találjanak munkát, hiszen Hajdúszoboszlónak is az az érdeke, hogy a magas hozzáadott értékű munkaerő ne vándoroljon el a városból. „A Mélyépítő Kft. fejlesztése is lehetőséget teremt arra, hogy például jól felkészült mérnökök itt helyezkedjenek el” – fogalmazott a városvezető.

Hőzső Attila, a Magyar Mélyépítő Kft. tulajdonosa felidézte: a három fővel 2010-ben alakult vállalkozás eleinte csak szennyvíztelepek felújítását, korszerűsítését végezte, majd 2011 és 2015 között dinamikus növekedés következett be a cég életében. A foglalkoztatottak száma huszonhárom főre emelkedett, és alvállalkozókkal együtt mintegy nyolcvan dolgozónak adtak munkát. Egyre sokrétűbb lett a Kft. tevékenységi köre: a többi között ivóvízminőség-javítással, útépítéssel foglalkoznak, részt vettek a Hortobágyi Nemzeti Park területén élőhely-rekonstrukciós és tájrehabilitációs programokban. Árbevételük 2015-ben már meghaladta a 2 milliárd forintot, és az utóbbi időben olyan nagy volumenű beruházásokon is dolgozhattak mint például a cégénydányádi Kende-kastély felújítása, a Tisza-tavi kerékpárcentrum és a hortobágyi gyalogoshíd kivitelezése, továbbá szerephez jutottak a hajdúszoboszlói strand közelmúltban átadott új részlegének, a Prémium Zónának a kialakításában is.

A beruházásról szólva Hőzső Attila elmondta: a több mint 1200 négyzetméteres, acélszerkezetes csarnok alkalmas munkagépek tárolására, kialakítottak benne egy karbantartó műhelyt, az udvaron pedig 25 parkolót. Az emeleten mintegy 500 négyzetméteren irodák, szociális helyiségek kaptak helyet, az épület tetején 148 napelemet helyeztek el. A kivitelezést a szintén hajdúszoboszlói Aqua-General Kft. végezte.

Takács Tibor

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Tortellinit hívott vissza a SPAR
Földimogyoró lehet benne.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.