Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hogyan érdemes homlokzati hőszigetelő anyagot választani?

| 2023. 05. 25. | 20:37:00
XXX
Hogyan érdemes homlokzati hőszigetelő anyagot választani?
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az épület hőszigetelése nagyon fontos kérdés az energetika szempontjából. Mind a téli, mind a nyári időszakban hatékony segítséget jelent abban, hogy megőrizzük a beltér komfortos hőmérsékletét, mindamellett, hogy minimálisra csökkenthetjük a falakon keresztül jelentkező energiaveszteséget is.

Jellemzően többlépcsős folyamatról van szó, melynek első lépése a homlokzati szigetelés kialakítása szokott lenni, elsősorban azért, mert ez a legkiterjedtebb felület, így azonnali és érezhető eredményeket érhetünk el vele. 

A megfelelő szigetelőanyag kiválasztása

Az ujhazbodrogi.hu hőszigetelő anyagok széles kínálatában kiemelkedő ár-érték arány mellett válogathatunk azok közül az anyagok közül, amelyek alkalmasak lehetnek a feladatra. Amikor a lehető legjobb döntést szeretnénk meghozni, többféle szempontot érdemes mérlegelnünk.

Az egyik az, hogy milyen mértékű anyagi ráfordításban gondolkodunk. A legkedvezőbb megoldás a vételár felől közelítve a polisztirol vagy hungarocell néven is ismert szigetelőanyag. Ennek elég jó a hőszigetelő képessége, gyorsan és probléma nélkül valósulhat meg a beruházás is, ha ezt választjuk. Ugyanakkor vannak ellenjavallatai is, mint például az, hogy nedves falazat vagy vályogház esetén nem bizonyul ideális döntésnek, mivel a páraáteresztő képessége nem ennek a legkiemelkedőbb.

Szintén árképző tényező az is, hogy milyen vastag szigetelést szeretnénk kialakítani. Érdemes szakember segítségét kérni ebben a kérdésben, mert előfordulhat, hogy egy vastagabb réteg kialakításával tudjuk csak elérni azt az eredményt, ami miatt belefogtunk az egész felújításba.

Amennyiben nem csupán hő-, hanem hangszigetelés kialakítása is a célunk, érdemes megfontolni a kőzetgyapotot is, amely ugyan magasabb árú, ugyanakkor e tekintetben is abszolút megfelelő anyag.

Miért fontos, hogy melyik terméket választjuk?

A polisztirol az polisztirol - gondolhatnánk, azonban ez nem teljesen így van. Habár a homlokzat a legkevésbé problémás ebből a szempontból, a különböző gyártási folyamatok eltérő tulajdonságokkal rendelkező szigetelőanyagokat eredményeznek. Egyáltalán nem mindegy, hogy a lábazatra fogjuk-e felhasználni az adott terméket, ami folyamatosan ki van téve a felverődő csapadék miatti nedvességnek. Ugyanígy relevanciája van annak is, ha egy szigetelőlapra azt írják, hogy lépésálló például, mert ez pedig a teherbírását jelöli, vagyis alkalmas akár padló szigeteléséhez is.

Annak ellenére, hogy a homlokzat ilyen szempontból a legkevésbé problémás terület, itt is javasolt olyan szigetelést alkalmazni, amelyet kifejezetten homlokzatra terveztek.

Az esztétikum és a precizitás is nagy jelentőséget kap

A szakszerű kivitelezésnek kiemelt jelentősége van a szigetelés szempontjából. Befolyásolja az esztétikum szempontjából is a megjelenést, ám ami még fontosabb, akár a szigetelőanyag károsodásához vagy hőhidak kialakulásához is vezethet, ha nem hozzáértő kezek végzik el a munkát.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Mobilvécé égett a csapókerti vasútállomáson
Azonnal riasztották a debreceni tűzoltókat.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
A kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz
Ha ez nem történik meg, a kormány keményen beavatkozik - mondta Nagy Márton.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
Nem vagy a helyeden a munkában? Fordulj az álmaid felé!
A Debreceni Szakképzési Centrum bemutatja: Állásbörze és felnőttképzési expó. Április 26-án találj munkát vagy képzést a Fórumban!
Küszöbön a debreceni lakásprogram elfogadása
Jövőre már lehetnek olyan fiatalok, akiknek az albérletét mások (is) fizetik.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.