Hirdetés

Elárasztják Debrecent a leendő orvosok

civishir.hu

2019.03.26. 14:49

Elárasztják Debrecent a leendő orvosok
Öt sportágban mérik össze az ügyességüket (Fotó: Debreceni Egyetem)

Rúgnak, dobnak, pattogtatnak.

Hirdetés

Három nap, négy egyetem, öt sportág, egy cél: a Debreceni Egyetem ad otthont a hétvégén a 47. Medikus Kupának, melyen magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók versengenek egymással a rangos elismerésért.

A felsőoktatási intézmény március 26-i közlése szerint több mint háromezer hallgató érkezik az ország minden szegletéből Debrecenbe, hogy részt vegyenek a magyar orvos- és egészségtudományi képzéseken tanuló hallgatók rangos évenkénti sporteseményén március 29. és 31. között. A házigazda Debreceni Egyetem mellett a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem és a Szegedi Tudományegyetem diákjai mérik össze erejüket és ügyességüket öt népszerű sportágban.

A kézilabdázók a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a kosárlabdázók az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, a röplabdázók a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpontjában, a kispályás labdarúgók a Klinikai campus műfüves pályáján, míg a vízilabdázók a hajdúszoboszlói Árpád uszodában és a Debreceni Sportuszodában szállnak versenybe a pontokért.

A Medikus Kupát idén is a legtöbb pontot összegyűjtő egyetem viheti haza, az eredményhirdetést március 31-én rendezik 15 órától a Hódosban. A Debreceni Egyetem hallgatói eddig több mint tízszer emelhették a magasba a győzelmi serleget, tavaly pedig a második helyen végeztek a tornán.

Szóljon hozzá!

Hirdetés