Hirdetés

Hirdetés

Budapesten vívnak hajdú-bihari sikerekért

Cívishír

2018.04.14. 17:13

Budapesten vívnak hajdú-bihari sikerekért
A hajdú-bihari indulók (Békessy Béla Vívóklub)

Közel háromezer gyerek fegyverkezett fel hosszú útra.

Hirdetés

Hirdetés

Háromezer ifjú vívó, köztük hajdú-bihari reménységek küzdenek meg a Magyar Vívó Szövetség által harmadik alkalommal megrendezendő Országos Sulivívó Találkozó péntektől vasárnapig zajló tornáján.

Ezzel egybekötve ad otthont az Országos Sulivívó Diákolimpiának a fővárosi BOK Csarnok. 
A verseny négy részből áll: a pénteki nyitónapon a versenyengedéllyel nem rendelkező vívók léptek pástra a Diákolimpia B eseményén, valamint a legkisebbek számára rendezett Tudáspróba nevű versenyen. A szombat a több mint 1300 indulós egyéni diákolimpia napja, míg vasárnap a csapatversenyekkel zárul a maratoni sorozat.

Hajdú-Bihar megyét ötvenen képviselik a sulivívó programban, és további versenyzők indulnak az A, illetve B kategória megmérettetésein. Ezen kívül a csapatversenyekben is ott lesz például a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája, a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma, a Debreceni Gönczy Pál Általános Iskola, a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola, a Debreceni Bocskai István Általános Iskola, vagy épp a Debreceni Lilla Téri Általános Iskola gárdája. A gyerekek közül egyesületi szinten többen is a Békessy Béla Vívóklub kötelékében sportolnak.

A hajdú-bihariak pénteki eredményei

• Diákolimpia Országos Döntő, női kard, II. korcsoport: 3. Lizák Fanni (Debreceni Lilla Téri Általános Iskola)
• Diákolimpia 2018, női párbajtőr, II. korcsoport: 5. Szabó Emma (Debreceni Bocskai István Általános Iskola)
• Diákolimpia 2018, női párbajtőr, III. korcsoport: 7. Nagy Evelin (nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola)
• Diákolimpia 2018, női párbajtőr, IV. korcsoport: 10. Kovács Réka, 14. Lakatos Evelin Panna, 16. Vajda Réka, 18. Kovács Vanda (mindannyian a nyíradonyi Szent Mihály Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskola tanulói)
vívás

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.