Hirdetés

Hirdetés

Érmekkel tértek haza a debreceni vívók Szegedről

civishir.hu

2017.09.26. 10:45

Érmekkel tértek haza a debreceni vívók Szegedről
debrecenivivas.hu

Egy 14 éves lány maga mögé utasította a mezőnyt.

Hirdetés

Hirdetés

Szeptember 23-24-én rendezték meg Szegeden a Felnőtt Vívó Vidékbajnokság, melyen vidéki szakosztályok versenyzői vehettek részt. Két dobogós és egy döntős helyezést értek el a debreceni Békessy Béla Vívóklub versenyzői.

A női párbajtőr csapat magabiztos és elszánt játékkal a dobogó legfelső fokára állhatott. A csapat tagjai Mihály Kata, Fedor Tamara, Pártos Zsófia és Kálmán Gyöngyvér voltak.

A verseny első napján mérkőztek meg a női párbajtőrözők egyéniben, ahol Kálmán Gyöngyvér bronzérmet szerzett. A Békessy Béla Vívóklub nagy reménysége csupán csak 14 éves, így egy igen tapasztalt és nehéz mezőnyt utasított maga mögé.

A második nap nemcsak a női csapat sikereitől volt hangos, hanem a kardozó Fekésházy Ambrus egyéni ötödik helyétől is.

Ugyanezen a hétvégén a Magyar Vívó Szövetség Veterán Nemzetközi Budapest Bajnokság versenyt rendezett 40 év feletti versenyzőknek. A versenyen 75+ és 80+ kategória is megrendezésre került. Dr. Szentkirályi István a maribori veterán világbajnokság előtti utolsó "felkészülési" versenyén tőr kategóriában ezüstérmet nyert, valamint párbajtőrben a doboló harmadik fokán állhatott.

versenySzeged

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.