Hirdetés

A debreceniek mestere is jelentkezett kapitánynak

mti

2012.12.29. 14:35

A debreceniek mestere is jelentkezett kapitánynak
Gyöngyösi András munkában (Fotó: civishir.hu)

Sokszoros válogatott pólósból lett szakemberek pályáznak a tisztségre.

Hirdetés

Hirdetés

Hárman nyújtottak be pályázatot a magyar férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitányi posztjára a péntek déli határidő lejártáig. A nemzeti együttes honlapja, a www.vlv.hu értesülése szerint Benedek Tibor és Vincze Balázs mellett a debreceni gárda szakvezetője, Gyöngyösi András kandidált; személyükben egyformán sokszoros válogatott pólósból lett szakember jelentkezett a tisztségre.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok Benedek az év végén távozó - időközben a szövetség (MVLSZ) elnökévé választott - Kemény Dénes mellett a kapitány segítőjeként dolgozott az elmúlt időszakban, az idei két Világliga-mérkőzésen pedig ideiglenesen megbízott szakvezetőként már egyedül vezette győzelemre a válogatottat a román és az olasz csapat ellen is. Gyöngyösi Debrecenben alakított ki ütőképes együttest, amely a hazai élvonalban is remekel, az Eurokupában pedig bent van az elődöntőben, míg a korábban a BVSC-nél edzősködő Vincze a Kásás Zoltántól tavaly nyáron megörökölt LEN Kupa-győztes szegedi csapatot tartotta ott a legjobbak között itthon és nemzetközi összevetésben is, irányításával a csongrádiak még versenyben vannak a Bajnokok Ligájában.

Az elnökség csütörtökön dönt arról, hogy közülük ki irányítsa a következő négy évben a nemzeti csapatot. Az új szövetségi kapitány január 10-én áll munkába. Az MVLSZ december 17-én írt ki nyilvános pályázatot a Kemény Dénes távozásával megüresedett posztra.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.