Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Zakóval jön haza a Loki

| 2009. 10. 25. | 20:24:10
Debrecen - Súlyos vereséget szenvedett a DVSC a labdarúgó NB I. vasárnapi rangadóján, miután gyengén játszva 3-0-ra kikapott a Videoton otthonában.
Zakóval jön haza a Loki
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A debreceniek a sérült Mészáros és Bernáth, valamint az eltiltott Komlósi nélkül vették fel a harcot a találkozón, amely valódi meccshangulatban kezdődött: a Videoton-játékosok elszántságán, illetve a fehérvári szurkolók számán, lelkesedésén és élőképein látszott, számukra ez az év mérkőzése.
Persze a piros-fehérek sem rágógumizni mentek Fehérvárra, bajnoki címvédőhöz méltón komolyan vették az összecsapást, amit az első percekben Leandro távoli lövése, valamint Czvitkovics bombája is jelzett. Az iram nem volt rossz, ám rengeteget hibáztak a csapatok, így az első félórában nem alakult ki túl sok lehetőség a kapuk előtt, mondhatni a küzdelem dominált, nem a futball nevű játék szépsége. Coulibaly így is ziccerbe került, ám 5 méterről a kapu fölé fejelt, noha könnyen megszerezhette volna a vezetést a Lokinak. A hazaiak Sitku révén válaszoltak egy veszélyes fejessel, ami után Polekszics hárított.
A szünet előtti negyedórában aztán még eseménytelenebbé vált a játék, gyakorlatilag nem történt semmi említésre méltó (Sitku, illetve Varga József próbálkozott egyszer-egyszer), így értelemszerűen gól nélküli döntetlennel vonultak pihenni a csapatok.
A második félidő a lehető legrosszabbul kezdődött a DVSC számára: a 47. percben egy jobb oldali beadás után az őrizetlenül hagyott Lipták 10 méterről a kapu bal oldalába bólintott, tehát máris a Videotonnál volt az előny (1-0). Ez egy időre sokkolta Rudolfékat, rengeteg hibás döntést hoztak (magyarul nagyon rosszul futballoztak), ennek ellenére a debreceni drukkerek abban bíztak, hogy a fiúk az utolsó 20 percben csak nekidurálják magukat és néha-néha némi mezőnyfölénybe kerülnek. Ez azonban sajnos nem történt meg, pedig Herczeg András cserélt is közben: Szakály Péter helyére Laczkó állt be, majd Coulibalyt Rezes, illetve Kiss Zoltánt Dombi váltotta, ám a DVSC játéka nem lett sokkal jobb, a fehérvári Elek viszont kapufáig jutott. Polonkai pedig gólig: a cserejátékos a 76. percben Alves szép passza után 12 méterről nyesett a bal alsóba, s ezzel el is döntötte a három pont sorsát (2-0).
A hajrában próbálkozgatott még a Loki, de ezen a napon semmi nem sikerült a csapatnak, Czvitkovicsot ráadásul a második sárgája után ki is állította a játékvezető. Aztán hogy még nagyobb legyen a cívisvárosi bánat, a végén 30 méterről, szabadrúgásból Andic is bevette a hibázó Polekszics kapuját (3-0), így kifejezetten bántóvá vált a kudarc. A listavezető Videoton összességében teljesen megérdemelten nyert a nagyon rossz napot kifogó DVSC ellen.

Videoton-Debrecen 3-0 (0-0).
Székesfehérvár, 5000 néző. Vezette: Solymosi (Takács, Iványi).
Videoton:
Sebők Zs. – Andic, Lipták, Horváth G., Varga R. – Elek Á., Farkas B., Szakály D. (Polonkai, 64.) – Nagy D., Sitku, André Alves. Edző: Mezey György.
Debrecen: Polekszics – Bodnár, Szélesi, Fodor, Leandro – Czvitkovics, Kiss Z. (Dombi, 71.), Varga J., Szakály P. (Laczkó, 59.) – Rudolf, Coulibaly (Rezes, 66.). Klubmenedzser: Herczeg András.
Gól: Lipták (47.), Polonkai (76.), Andic (83.).
Sárga lap: Czvitkovics (75., 78.).
Kiállítva: Czvitkovics (78.).

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Jól haladnak a közterületi munkák Hajdúszoboszlón
Térköveznek, parkolókat alakítanak ki, rendbe teszik a kosárlabdapályát.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Újabb üzemanyagárstop jöhet
A jövő héten kiderül, hogy a kormány mit lép.
Debreceni szakképzés: sikeres együttműködés a Manz Hungary Kft.-vel
A vállalat és a szakképzési centrum egymásra talált.
A gazdaság növekedéséről beszélt a nemzetgazdasági miniszter Debrecenben
Nagy Márton szerint a magyar gazdaságnak lételeme, hogy a járműiparban sikerüljön az elektromos átállás.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A cirkuszművészet esszenciáját láthatják Debrecenben
A Magyar Nemzeti Cirkusz világsztárokkal mutatja be jubileumi műsorát.