Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Vért izzadva is csak egy pontra tellett

| 2010. 05. 20. | 00:00:16
Debrecen - Nem tudta kihasználni a Videoton botlását a DVSC, de így is kedvezményezett helyzetben várhatja az utolsó fordulót. Vasárnap este Kecskeméten ünnepelhetjük az ötödik bajnoki címet!
Vért izzadva is csak egy pontra tellett
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Egy-nullra megy a Vidi a szünetben az Újpest ellen! – ebben a tudatban feszült neki a piros-fehér legénység, no meg a debreceni közönség a Győr elleni rangadónak. Negyedóra után megállapíthattuk, hogy a Lokinak nem „ízlik” a Győr játéka. Ahogy arra számítani lehetett, a Pintér-csapat egyszerre tíz emberrel védekezett, ha kellett. Mindezt meglehetősen szervezetten tette, így a DVSC csak meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni, igazi helyzetbe nem került. Azzal nyugtattuk magunkat, hogy a Loki egyébként sem egy nagy kezdő.

Közben jó hírt kaptunk Fehérvárról: egyenlített az Újpest! Ez volt minden örömünk az első félidőben, a DVSC ugyanis nem tudott mit kezdeni a Győr bunkerfocijával. A Loki jobb híján távoli lövésekkel próbálkozott, sikertelenül. A Vidi-Újpest maradt 1-1, amit közfelkiáltással kiváló eredménynek könyveltünk el, és szünetben kértük az égieket, hogy változzon a játék képe.

Az Újpest pontszerzése azonban a Győrnek nem jött jól a harmadik helyért vívott harcban, így számítani lehetett arra, hogy támadóbb felfogásban kezdi a második félidőt. Így történt! Kink és társai mezőnyfölényben futballoztak, tíz perc után pedig kezdett türelmetlen lenni a közönség. Aggódó tekintettel figyeltük, hogy Józsi lövésénél csak a szerencse mentette meg a Herczeg-gárdát a góltól. Talán ez késztette nagyobb erőbedobásra a hazaiakat, mert Coulibaly és Yannick összjátéka végén utóbbi lövését védte a győri portás. Feltétlenül említést érdemel, hogy Nikorec Vad játékvezetőnek köszönhetően úszta meg a piros lapot, mert iponnal vitte le Yannickot, és ha nem sokkal előtte egy durva szabálytalanságért szintén besárgul, akkor tíz emberre fogyatkozik a Győr.

A Loki sehogyan sem tudott nyomást gyakorolni a zöldekre, Dombi beállítása adott reményt, hogy végre valami jó történik. Sajnos a ráncaink tovább szaporodtak, mert Szakály egy percen belül két sárga lapot gyűjtött be, és az utolsó negyedórának emberhátrányban vágott neki a piros-fehér gárda. Kőkemény hajrá várt a fiúkra, mert a Győr előtt felcsillant a győzelem lehetősége. A hajrában a DVSC szerencsére nem húzta magára az ellenfelet, hanem labdatartásra törekedett, és ha lehetősége adódott, kontrázott. A végén Bodnár szabadrúgásánál volt a helyén Sztevanovics, így maradt a 0-0, ami azt jelenti, hogy a DVSC az utolsó forduló előtt egy ponttal vezet, és ha Kecskeméten nyer, akkor bármi lehet a Győr-Videoton eredménye.

Soproni Liga 29. forduló
DVSC-TEVA – Győri ETO FC 0-0
Debrecen, 7500 néző. Vezette: Vad II (Vámos, Farkas)
DVSC: Polekszics – Bodnár, Komlósi, Fodor, Laczkó – Szakály, Szélesi, Czvitkovics, Yannick (Dombi 72.)– Feczesin, Coulibaly
Győr: Sztevanovics – Babics, Djordjevics, Fehér, Szabó O. – Kink, Pilibaitis, Nicorec (Koltai 69.), Józsi, Tokody (Adilovics 79.) – Aleksidze
Sárga lap: Józsi (18.), Pilibaitis (39.), Djordjevics (63.), Nicorec (65.), Szakály (73.), Komlósi (76.)
Kiállítva: Szakály (74.), Józsi (91.)

Mesterszemmel

Herczeg András: - Változatos mérkőzés volt, mindkét oldalon akadtak lehetőségek a gólszerzésre. A kiállítással nehéz helyzetbe hoztuk magunkat, mert a Győr ellen egyébként is nehéz játszani, emberhátrányban meg főleg. Összességében igazságos döntetlen született. Kecskeméten nagyon nehéz meccs vár ránk.
Pintér Attila: - Ragyogóan játszott a csapat, szerintem több lehetőségünk volt a gólszerzésre, mint a Debrecennek. A játékosok minden elkövettek a győzelemért, sajnos nem sikerült.

Soproni Liga, 29. forduló:

 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
Kiválóan teljesítettek a Debreceni Egyetem sportolói
A hagyományokat követve, díjakkal is elismerték a sportemberek teljesítményét.
Hirdetés
Hirdetés
„Csipogó-ügy": a kormány szerint  nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
„Csipogó-ügy": a kormány szerint nem jelent nemzetbiztonsági kockázatot
Az érintett cégnek nincs magyarországi gyártó- és telephelye - írják.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Díjeső a hajdúnánási struccfarmnak
Az ebesi Szender Kert különdíjas.
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés