Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László

HBKIK, Sensirion Hungary Kft. | 2024. 09. 16. | 09:07:15
Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.
Életműdíjat kapott Dr. Ábrahám László
Skultéti Éva, Ábrahám László, Miklóssy Ferenc (Fotó: HBKIK, Sensirion)
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparamara Életműdíját kapta meg Dr. Ábrahám László, a Sensirion Hungary Kft. ügyvezetője. A szervezet életműdíját az a személy kaphatja meg, aki munkásságával maradandót, példaértékűt alkotott a gazdaság területén. A szakember a rangos elismerést a HBKIK szeptember 12-én Debrecenben megtartott Cikluszáró Ünnepi Küldöttgyűlésén vehette át.

Az ünnepi rendezvényen Miklóssy Ferenc, a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és Dr. Skultéti Éva, a szervezet főtitkára mondtak köszöntőt és adtak áttekintést az elmúlt időszak legfontosabb eseményeiről. Az elért eredmények ismertetése kapcsán elhangzott, hogy a tudás megosztása az, ami előbbre visz, ezért a kamara az elmúlt 4 éves ciklusban mintegy 650 rendezvényen teremtette meg a szakmai ismeretek átadásának lehetőségét. A Cikluszáró Küldöttgyűlésen rangos kamarai kitüntetéseket is átadtak. Életműdíjban részesült a Hajdú-Bihar vármegyei vállalkozások érdekében végzett több évtizedes, kiemelkedő és példamutató kamarai tevékenységének elismeréséül Török István, a HBKIK általános alelnöke és Dr. Ábrahám László, a HBKIK elnökségi tagja.

Dr. Ábrahám László szakmai tevékenységét méltató laudációban elhangzott, hogy a szakember meghatározó szerepet töltött be 2001 és 2019 között a National Instruments debreceni gyárának elindításában és azóta is eredményes működésében. Kiemelkedő szerepet játszott a Mentor Program elindításában, melynek révén élmény alapú tapasztalatokat szerezhettek a gyermekek, a fiatalok a tudomány világában, és több mint 100 általános és középiskolába, óvodába jutottak el. Kezdetektől segítette a kamarai PLATO programot szakmai mentorként, a beszállítók, a kkv-k fejlesztése érdekében.

Dr. Ábrahám László 2020-tól az ipari érzékelőket gyártó Sensirion Hungary Kft. ügyvezetői pozícióját tölti be. A HBKIK idén őt delegálta szakértőként a „Szövetségben a Vállalkozókkal” program keretében elindított országos© Copyright Sensirion AG 2/2 innovációs pilot projektbe, melynek célja, hogy a szakértők személyes interjú keretében elemezzék a mérvadó innovatív vállalkozások KFI-hez kötődő szakmai tevékenységét, az üzleti és fejlesztési modelleket, a kihívásokat és a lehetőségeket. Innováció iránti elhivatottsága a bevont vállalkozások véleményében is visszatükröződik. Példaértékű azon társadalmi felelősségvállalása, amely a felnövekvő nemzedék, a kultúra, a sport támogatásával, valamint a környezet és a természet védelméért tett erőfeszítésekkel járul hozzá a debreceni polgárok életminőségének javításához.

Szívügye a jövő mérnökeinek támogatása.

Dr. Ábrahám László számos díj és kitüntetés, így az Év Menedzsere Díj, a Kármán Tódor Díj, a Pro Urbe Díj, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje, a Wahmann Mór. Díj, Debrecen Város Mecénása Díj, a Digitális oktatás nagykövete, a Déri Frigyes Díj, a Bocskai István Díj, a Mercur Díj, valamint a Sesztina Díj tulajdonosa. 2004-től a Hajdú-Bihar Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja és küldötte, 2012 és 2016 között általános alelnöke. Dr. Ábrahám László több évtizedes munkásságával, közéleti tevékenységével kiemelkedően hozzájárult Hajdú-Bihar vármegye és Debrecen fejlődéséhez, valamint a kamara eredményeihez – hangzott el a díj átadása kapcsán.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Újabb TIVIZIG-dolgozók kapcsolódnak be az árvízi védekezésbe
Újabb TIVIZIG-dolgozók kapcsolódnak be az árvízi védekezésbe
A polgári és a berettyóújfalui szakaszmérnökség munkatársai is segítenek.
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Értelmetlenül szórják meg idegméreggel Debrecent?
A deltametrint a szúnyogoknak szánják, de szinte az összes repülő rovarban kárt tesznek vele.
Munkahelyi balesetek: kiemelten ellenőrzik az építő- és feldolgozóipart
A munkavédelmi hatóság nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre irányuló szemlélet kialakítására.
A kormány szeretné, ha jelentősen növekedne a minimálbér összege
Erről Gulyás Gergely beszélt a kormányinfón.
Két utcát korszerűsítenek Ebesen
Hajdúböszörményi cég a kivitelező.
Támogatott tartalom
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
Megnyílt a 13. Zamat Fesztivál
4000 négyzetméteres rendezvénysátor várja idén is a gasztronómia szerelmeseit és a bulizni vágyókat az ősz legnagyobb gasztroeseményén a cívisvárosban.
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
Westernhangulat a Zamat Fesztiválon a Marnevall jóvoltából
A gasztronómia és a zene szerelmeseinek idén is felejthetetlen élményt ígér a Debreceni Zamat Fesztivál.
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
Civis Honoris Causa címet kapott Bogsch Erik
A debreceni biotechnológiai üzem a jövő szempontjából a Richter számára a legfontosabb terület.
Miért szükséges a fugázás?
Miért szükséges a fugázás?
Milyen funkciója van ennek az anyagnak?
Hirdetés