Hirdetés

Óvatosan a pálinkával!

civishir.hu

2009.12.01. 12:06

Óvatosan a pálinkával!
Kiabálni szabad: zúgjon hát a Hajrá, Loki! (Fotó: civishir.hu)

Debrecen – Érdemes betartani a szabályokat a Lyonba utazó Loki-szurkolóknak, mert a franciák drákói szigorral sújtanak le a renitensekre. Részeget be sem engednek a stadionba.

Hirdetés

A DVSC december 9-én este lesz vendég a Stade Gerlandban, amikor a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában a Lyon vendégeként búcsúzik az európai kupaporondtól. Minden bizonnyal Lyonba is szép számú drukkerhad kíséri el a Lokit, mint ahogyan az liverpooli, illetve a firenzei vendégjáték alkalmával is történtt.

Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója a Cívishírnek eljuttatott levélben felhívja a szurkolók figyelmét, hogy a francia sztárcsapat otthonául szolgáló Stade Gerlandban meglehetősen komoly szankciókkal sújtják a rendbontóket. 

A pirotechnikai eszközök tiltását említeni talán fölösleges, és fontos tudni, hogy tilos a lyoni létesítmény területére még zászlórudat sem lehet bevinni, így azok jobb, ha Debrecenben maradnak, a koreográfia kellékei csak a Loki-sálak lehetnek. A francia törvények alapján a rendbontókra akár 3 éves börtönt is kiszabhatnak, vagy 15.000 euróig terjedő pénzbüntetésre ítélhetik. Csak érzékeltetésül: egy falfirkáért 3750 euró a „jutalom”. 

Ami igazán fájó lehet a lokisták számára: tilos alkoholtartalmú italt árusítani és fogyasztani a Stade Gerland területén. A meccs előtt sem érdemes sokat kortyolgatni a jó hazai házipálinkát, mert részeg szurkolót nem engednek be a stadionba, melynek területén természetesen profi megfigyelő-rendszer üzemel, azaz a „nagy testvér” mindent lát!

Bajnokok Ligája, E csoport, az 5. forduló párosítása, december 9.:
Lyon–Debrecen, 20.45, tv: Digisport
Liverpool–Fiorentina, 20.45

Az állás:

Szóljon hozzá!

Hirdetés