Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dzsudzsák Prima Primissima-jelölt!

| 2009. 10. 29. | 11:45:55
Debrecen – Hatalmas megtiszteltetés és nagy büszkeség!" - így kommentálta a DVSC egykori, a PSV jelenlegi sztárja, Dzsudzsák Balázs a hírt, hogy Prima Primissima Díjra jelölték.
Dzsudzsák Prima Primissima-jelölt!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

– Éppen eindhoveni lakásomban bambultam nem sokkal ébredés után, amikor megcsörrent a telefon. Mondanom sem kell, nagyot dobbant a szívem, amikor közölték, hogy a nívós díj jelöltjei között vagyok, hisz az eddigi díjazottak névsorát végignézve már a jelölés is hatalmas megtiszteltetés – mesélte Balázs.

Az Eindhovenben is közönségkedvenc futballistát immár másodjára választották szinte közfelkiáltással az Electronic Arts népszerű játéksorozatának, a FIFA arcának. Balázs azonnal elújságolta a hírt szeretteinek:

– A családom rettenetesen büszke és persze már előre meg is szavazták nekem a díjat. A díjkiosztón is ők, és a menedzserem képviselnek, hisz én nem tudok ott lenni, mivel hétvégén meccsem lesz. Ha én leszek a príma, természetesen nagyon fogok örülni, de már az is boldoggá tett, hogy felmerült a nevem – árulta el Dzsuzsák, aki még hozzátette: – Úgy érzem, keményen megdolgozom az elismerésért, de a díjak mellett a közönség szeretete ugyanolyan fontos.

Prima Primissima

A Prima Primissima Díjat Demján Sándor a Vállalkozók Országos Szövetségének (VOSZ) támogatásával alapította 2003-ban. Célja a magyar értelmiség eredményeink megőrzése, a hazai tudomány, művészet és kultúra fejlesztésének erősítése. Az alapítványi formában felajánlott és tíz évre szóló több mint két milliárd forintot évente osztják ki a kiemelkedő tevékenységet felmutató nyertesek között. Jelölteket a VOSZ megyei és szekcióelnökei, a társadalmi tanácsadó testület tagjai, a Prima Primissima Alapítvány kuratóriumának tagjai, illetve érdekvédelmi, szakmai és civil szervezetek állíthatnak.

A közönség is szavaz

Jelölhető minden olyan magyar állampolgárságú, magyarországi székhelyű jogi személy, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, társadalmi szervezet és alkotó közösség, amely Magyarországon végez kiemelkedő értékű tevékenységet. A Prima Primissima Alapítvány és a társadalmi tanácsadó testület a jelöltek listájáról titkos szavazással választ ki három-három Primát tíz kategóriából: magyar irodalom, magyar színház és filmművészet, magyar képzőművészet, magyar tudomány, magyar oktatás és köznevelés, magyar építészet és építőművészet, magyar sajtó, magyar népművészet és közművelődés, magyar zeneművészet és végül, de nem utolsó sorban magyar sport. Kategóriánként 3-3 Primát választanak meg, akik egyúttal ismét jelöltek is: a Magyar Vállalkozók Napján ugyanis titkos szavazással derül ki a kategóriák Primissimáinak és a Közönség- Primissimájának névsora. A harminc nevet tartalmazó nyilvános listáról a nagyközönség telefonos és internetes szavazással választhatja ki a közönségdíjast.

Junior Príma díj

A szellem és tudomány jelesei mellett a sport legjobbjait is követendő példaként kívánja a Prima Primissima Díj a magyarság elé állítani. A kiemelkedő teljesítményt nyújtó huszonöt év alatti fiatalok 2007-től a Junior Prima Díjat érdemelhetik ki. A hétezer eurós díjat évente egyelőre 3 kategóriában tíz-tíz tehetséges ifjú veheti át.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Bezárt a Kerekerdő Élménypark
Sok debreceni gyerek kedvenc helye volt.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Letették a logisztikai csarnok alapkövét Ebesen
A cégcsoport érdekeltségein keresztül már Debrecenben is jelen van. Zöld és lakosságbarát.
Kiterjesztik a debreceni panelprogramot
Értékes városi ingatlanok eladásáról is döntöttek a képviselők.
Tíz újabb Mercedes váltja a korábbi Volvókat Debrecenben
A számok alapján sokkal több 6-14 éves készül használni a közösségi közlekedést, mint az ingyenesség előtt.
Ingyenes jogosítvány – egy debreceni autósiskola szemével
Az új intézkedés a közlekedési kultúrán javíthat, de nem jelent jelentős kiadáscsökkenést.
Keresztje lett Biharkeresztesnek a sok iparűzési adó
Kopogtatnak újabb beruházók a kisvárosban, az ipari területre alkalmas hely azonban elfogyott.
Szőnyeget vennének a Hotel Lyciumba
Az Aquaticum Debrecen Kft. pályázata.
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
Berettyóújfalu három iskolája is bemutatkozott a Kölcseyben
A főispán és a polgármester a szakképzés jelentőségét hangsúlyozta.
 Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
Modern SPAR szupermarket nyílt Hajdúböszörményben
A több mint 100 millió forintos beruházással elkészült új SPAR szupermarket március 21-én nyitotta meg kapuit a vásárlók előtt Hajdúböszörményben. A Baltazár Dezső utca 8-16. szám alatti fejlesztés révén 20 fő foglalkoztatására teremtett lehetőséget a vállalat.
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Ami a világűrben zajlik, arról Debrecenben tudnak
Innovációs Laboratóriumot avattak az NI Hungary debreceni telephelyén.
Hirdetés