Hirdetés

Dzsudzsák, a gólpasszkirály

pepsifoci.hu, civishir.hu

2009.10.24. 10:14

Dzsudzsák, a gólpasszkirály
Dzsudzsák Balázs

Vezeti az Európa Liga gólpassz-listáját Dzsudzsák Balázs, aki a héten is győztes gólt készített elő az FC Coppenhagen ellei találkozón. + Videó!

Hirdetés

Dzsudzsák Balázs remek beadásából született az a gól, mellyel a PSV Eindhoven megnyerte csütörtöki csoportmeccsét hazai pályán az FC Koppenhága ellen. A magyar légiós a legutóbbi átadásnak köszönhetően már három gólpasszt számlál, ami a legjobb adat az Európa Liga összes játékosát tekintve. Ha pedig azt is figyelembe vesszük, a PSV összesen négyszer talált eddig az ellenfelek kapujába, még kiemelkedőbb a válogatott szélső teljesítménye.

Dzsudzsák mellett további három labdarúgó áll a listán három gólpasszal: az Evertonban futballozó Dinijar Biljaletgyinov, a Benficában játszó Ángel di Maria és a Sahtyor Donyeck alkalmazottja, Razvan Rat.

A magyar légiós csapata eddig kétszer nyert és egyszer játszott döntetlent, ezzel vezeti a K jelű négyest, amelyben a Koppenhága mellett a CFR Kolozsvár és a Sparta Praha szerepel. Dzsudzsák utcahosszal is vezetheti ezt alistát, ha csapattársai jobban koncentrálnak a kapu előtt a kolozsváriak elleni mérkőzésen, melyen a magyar középpályán parádésan centerezett, de a csatárok legalább féltucatnyi gólpassztól fosztották meg.

A parádés gólpassz:

Szóljon hozzá!

Hirdetés