Hirdetés

A futsal EB áttörést hozhat

A futsal EB áttörést hozhat

uefa.com, mlsz.hu

2009.12.01. 17:56

A futsal EB áttörést hozhat
A magyar válogatott ( a képen Lódi Tamás) másodszor lesz EB-szereplő

Debrecen – A futsal egyelőre kis sportágnak számít az országban, de ismertsége egyre nő, és a januári Európa-bajnokság, melynek Debrecen és Budapest ad otthont, nagyon lendíthet a népszerűségén.

Hirdetés

Ezt Huszár István, az EB tornaigazgatója mondta az uefa.com-nak. A szakember szerint a debreceni és a budapesti rendezésű  kontinensviadal remek alkalmat kínál arra, hogy hazánkban országos üggyé váljon a futsal. A kevesebb, mint két hónap múlva esedékes torna az első EB, amelyet két város rendez.

– Véleményem szerint ez jó ötlet, mert így nem csupán egy várost vonhatunk be a torna megrendezésébe, hanem az egész országot. Szomszédaink közül többen is itt lesznek: Ukrajna, Szerbia, Szlovénia is részt vesz az Eb-n, és Csehországból is gyorsan ideérnek az érdeklődők. A szlovén szövetségtől kapott információk szerint a budapesti mérkőzésekre több busznyi szurkoló érkezik majd a szomszédos országból. Remélem, Szerbiában is hasonló érdeklődésre tart számot a torna és talán Ukrajnából is jönnek drukkerek. A cseh együttesnek mindig is sok szurkolója volt a nagy versengéseken – mondta Huszár István.

Magyarország mindössze második alkalommal vesz részt Eb-döntőben, de az európai porond egyik felemelkedőben lévő válogatottjáról van szó és Huszár István reményei szerint a kontinensviadal meghozhatja az igazi áttörést a sportág iránti érdeklődést tekintve.

– A futsal ismertsége egyre növekszik Magyarországon és Európában. Az eredmények is fontosak, de a leglényegesebb, hogy bemutathatjuk a sportágat Magyarországnak. A futsal egyelőre kis sportágnak számít az országban, mindössze kétezer igazolt játékosunk van, de lépésről lépésre egyre többen ismerik meg ezt a sportágat. Szeretnénk megmutatni az embereknek ezt a játékot, ez a legfontosabb célkitűzésünk.

Szóljon hozzá!

Hirdetés