Hirdetés

Dzsudzsáknak (is) túl erős volt a kis Loki

civishir.hu

2010.12.30. 21:22

Dzsudzsáknak (is) túl erős volt a kis Loki
A 2010-es Real Team-kupa legjobb csapata, a Füredi Söröző! (fotó: realteamkupa.hu)

Debrecen – Idén sem termett babér Dzsudzsák Balázsnak a Real Team-kupán, de ezt a közönség cseppet sem bánta, mert a Főnix lelátóin is tombolt a lokálpatriotizmus. A kis Loki mindenkin átgázolt.

Hirdetés

Az elődöntők meglepően sima debreceni győzelmeket hoztak. A selejtezők, majd a nyolcad- és negyeddöntők során a közönségre kifejezetten jó benyomást tévő Nemzeti Étterem csapata könnyen megadta magát a Sándor Tamást is soraiban tudó Ecuadornak (4–0), a Dzsudzsák Balázzsal felálló Viktor Security pedig a kis loki ellen bizonyult kevésnek (4–2). Dzsudzsi vérbeli profi módjára úgy pörgött, mintha a holland bajnoki címért játszana a PSV-vel – meg is találta néhány debreceni drukker –, és hiába lőtte a torna gólját, az már csak szépségtapasz volt a szolnoki színeket képviselő gárdájának.

Megismétlődött tehát a tavalyi döntő, a kis Loki – mely ezúttal Füredi Sörözőnek csinált reklámot – a DVSC-ikonokat felvonultató Ecuadorral meccselt, és akárcsak egy esztendővel korábban, ezúttal sem akadt ellenszere a fiatalos lendületnek. A 7–2-es végeredmény hűen tükrözi a játék képét, mert Madar Csaba, Sándor Tamás, Kerekes Zsombor, Bajzát Péter és a többiek nem voltak egy súlycsoportban a – többek között – Rezest, Korhutot, Vargát, Spitzmüllert és Bódit is pályára küldő Füredi Sörözővel.

A Real Team-kupa tízéves történetében először tapsolhatott címvédésnek a nagyérdemű, és először adott otthont a torna helyosztóinak a Főnix Csarnok. Ezen a kőkemény tornán a második hely is megsüvegelendő teljesítmény, ez azonban az Ecuador-játékosok csalódottságát az eredményhirdetés pillanatában aligha tompította, mint ahogyan a Viktor Security ászait sem igazán vigasztalta a bronzérem. Minden kétséget kizáróan a legjobb csapat nyert, ezt a legyőzötteknek is tudomásul kell venni.

Real Team-kupa, döntő:
Ecuador-Sunland–Füredi Söröző 2–7 (0–3)
Gól: Bencsik András 2, illetve Rezes László 2, Kiss László 2, Korhut Mihály, Szűcs László, Spitzmüller István.

A 3. helyért:
Viktor Security–Nemzeti Étterem 5–2

Különdíjak:
A legsportszerűbb csapat: Goldwin Pluss
A legjobb kapus: Hamar Zsolt (Füredi Söröző)
A legjobb védő: Polyák Balázs (Viktor Security)
A legjobb mezőnyjátékos: Spitzmüller István (Füredi Söröző)
A legtechnikásabb játékos: Fekete Viktor (Goldwin Pluss)
A legtehetségesebb játékos: Sigér Dávid (Füredi Söröző)
A torna gólkirálya: 12 góllal Bencsik András (Ecuador-Sunland)

Szóljon hozzá!

Hirdetés