Hirdetés

Fényes győzelmet aratott a DEAC

deac.hu

2020.01.19. 21:31

Fényes győzelmet aratott a DEAC
Fotók: Papp Attila

A debreceni csapat a Kecskemétet fogadta az Extraligában.

Hirdetés

A Debreceni Egyetem férfi röplabdázói a Kecskemétet fogadták az Extraligában. A meccs esélyeseinek a vendégek számítottak, ennek ellenére Fodor Antal legénysége nem foglalkozott a papírformával, és 3:1-re diadalmaskodott. A DEAC két meccset követően a negyedik helyen áll a táblázaton - írja a deac.hu

A férfi röplabdacsapat a Kecskemét ellen lejátszotta első hazai mérkőzését az Extraligában. Riválisa a Magyar Kupától elbúcsúztatta a DEAC-ot, ám ezúttal sikerült a visszavágás Bagics Balázséknak.

A "hírös városiak" két pontjával indult a vasárnapi találkozó, a DEAC először 4:3-nál vezetett. Az első szettben 10:7 után zsinórban öt pontot termeltek a vendégek, Fodor Antal időkéréssel próbálta megtörni a vetélytárs lendületét. A hajrá szoros küzdelmet hozott, az első játékrészt megnyerte a DEAC. A második periódusban is kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, amit alátámaszt, hogy a legnagyobb differencia három egység volt a két egylet között. A végjátékban ezúttal is a hazaiak akarata érvényesült (25:22), így nagyon közel került a csapat a bravúrhoz.

Hátránya ellenére nem adta fel a küzdelmet a Kecskemét, amely a harmadik felvonásban szépíteni tudott. A negyedik játszmában 4:4-es eredményt követően kicsit meglógott a DEAC (8:4), 11:6-nál pedig magához hívta tanítványait Dávid Zoltán. A kecskeméti mester kéréseit nem tudták megvalósítani a vendégek, 19:11-nél már karnyújtásnyira volt a hazai csapat a fényes sikertől. A folytatásban nem jött gyökeres fordulat a találkozón, a DEAC 3:1-es győzelemmel örvendeztette meg a szurkolókat.

A sérülésből visszatérő Bagics Balázs húsz pontot termelt, Fazekas tizenhat, míg Hubicska tizenöt egységgel vette ki a részét a diadalból. Tóth Andrásék a következő fordulóban a Kazincbarcika otthonában vizitálnak.

NB I Extraliga
DEAC-Kecskeméti RC 3:1 (25:23, 25:22, 20:25, 25:18)
röplabda

Szóljon hozzá!

Hirdetés