Hirdetés

Hirdetés

Kozák Luca elődöntős a dohai világbajnokságon

MTI

2019.10.05. 18:29

Kozák Luca elődöntős a dohai világbajnokságon
Kozák Luca (Fotó: Instagram)

Kerekes Gréta kiesett 100 méter gáton.

Hirdetés

Hirdetés

Kozák Luca elődöntőbe jutott, Kerekes Gréta kiesett 100 méter gáton október 5-én a dohai atlétikai világbajnokságon. Ebben a számban öt előfutamot rendeztek, mindegyikből az első négy folytathatta vasárnap, és a további négy legjobb időt elérő sprinter is továbbjutott.

Kozák Luca a márciusi fedettpályás Eb-n megdöntötte 60 méter gáton Siska Xénia 1985-ös országos csúcsát 7.97 másodperccel, de megsérült és a döntőben nem futhatott. Idén 12.89 másodperc volt a legjobbja 100 méteren, ami a negyedik idő volt futamában. A debreceni atléta nem rajtolt túl jól, de kereken 13.00 másodperccel bejött a negyedik, azaz továbbjutó helyre.

„Úgy jöttem ide, hogy enyém lesz az egyik nagy Q (helyezéssel továbbjutás)” – jelentette ki. - „Picit jobbat akartam futni, mint a 13.00, de elsőre nem volt rossz. Holnap szeretnék javítani, a döntőhöz biztos egyéni csúcs kell, de megcélzom a 12.84-es olimpiai szintet is.”

Kerekes Gréta ötödik lett a fedett Eb-n, ebben az évben pedig 12.93 mp-es egyéni csúcsot futott. Ő nehezebb futamba került, mint klubtársa: a világcsúcstartó amerikai Kendra Harrison és az Európa-bajnok fehérorosz Elvira Herman is itt állt rajthoz. Kerekes Gréta ötödikként ért célba 13.11 másodperccel, amivel ekkor továbbjutó helyen állt, de az utolsó futam bizonyult a leggyorsabbnak, és összesítésben három századdal lemaradt az elődöntőről.

„Egy éve váltottam edzőt, úgy tűnik, ez még kevés idő volt, hogy kihozzam magamból a maximumot. Amikor megláttam a 13.11 mp-es időt, már akkor sem tetszett, ha továbbjutottam volna, ezzel akkor sem lennék elégedett” – mondta. Hozzátette, nem fogja fel kudarcként az eredményt, úgy érzi, helyt állt, és jövőre az olimpián szeretne kiugróan teljesíteni.

A 100 méter gát elődöntőjét vasárnap magyar idő szerint két perccel 18 óra után rendezik.
DebrecengátfutásKozák LucaKerekes Gréta

Szóljon hozzá!

Hirdetés

.