Hirdetés

Hirdetés

Ismét Magyarországra figyel az úszóvilág

2018.10.03. 13:33

Ismét Magyarországra figyel az úszóvilág
A Duna Aréna közönsége sokat segíthet a magyaroknak (Fotó: mti)

Nagyon erős mezőny vonul fel. Hajrá, magyarok!

Hirdetés

Hirdetés

Negyven országból mintegy ötszázan indulnak csütörtöktől szombatig a Duna Arénában az úszó világkupa-sorozat budapesti versenyén.

Az első magyarországi vk-viadal szerdai sajtótájékoztatóján elhangzott, több mint ezer nemzetközi érem tulajdonosai mérettetik meg magukat 34 egyéni számban és a két váltóban.

Wladár Sándor, a hazai szövetség (MÚSZ) elnöke kiemelte, évről évre Magyarországra látogatnak a világ legjobb úszói kontinensbajnokságokra, tavaly a világbajnokságra, a világkupát követően pedig

2020-ban Európa-bajnokságnak, négy évvel később rövidpályás vb-nek ad otthont Budapest. 

Köszönetet mondott Hosszú Katinkának, Cseh Lászlónak és a már visszavonult Gyurta Dánielnek: mint kiemelte, nekik és edzőiknek köszönhető az, hogy tényező lett a világon a magyar úszósport, s Magyarország rendre nyeri el a világversenyek rendezését.

Az úszó-vk bemutató futamában rajthoz áll az egyenlítői-guineai Eric Moussambani, azaz "Eric, az Angolna", az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, az olimpiai bajnok gyorskorcsolyázó Liu Shaolin Sándor, a tavalyi Év sportolója, a gátfutó vb-bronzérmes Baji Balázs, a nemrég a crossfit-világbajnokságon ezüstérmes Horváth Laura, az olimpiai bronzérmes, vb-ezüstérmes párbajtőrvívó Somfai Péter, a világ- és Európa-bajnoki bronzérmes birkózó Veréb István, valamint a 42-szeres válogatott futballista, Torghelle Sándor.

A program mindhárom napon 9.30 órakor rajtol az előfutamokkal, a döntők csütörtökön és pénteken 18, szombaton 17 órakor kezdődnek.

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

.