Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Dobogón a Loki! Emberhátrányban is nyert a DVSC Mezőkövesden!

| 2023. 04. 07. | 23:49:00
Ötletes, lendületes, jól szervezett játékkal fektette kétvállra a Mezőkövedet a debreceni gárda.
Dobogón  a Loki! Emberhátrányban is nyert a DVSC Mezőkövesden!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Akár szomszédvárak találkozójának is nevezhettük a Mezőkövesd Zsóry és a DVSC április 7-én lejátszott találkozóját az OTP Bank Liga 26. fordulójában Mezőkövesden, ahol a DVSC vendégeskedett. A találkozóra elkísérte a piros-fehéreket mintegy 250 vendégszurkoló, akik már a találkozó megkezdése előtt megmutatták, a mezőkövesdi stadionban bizony a debreceniek lesznek otthon.

A bajnokság előző fordulójában mindkét csapat győzött. A hetedik helyen álló Zsóry a második helyezett Kecskemét otthonában 1–0-ra, míg a Loki a bajnokság utolsó helyezettje ellen a Nagyerdei Stadionban győzött 3–1-re. A két csapat egymás elleni mérlege enyhe matyóföldi fölényt mutat: az NBI.-ben eddig 19 alkalommal találkoztak, ebből hetet nyert a DVSC, nyolc találkozón mezőkövesdi siker született, míg négy alkalommal osztozkodtak a pontokon. Ebben a bajnokságban már kétszer találkoztak, augusztusban 4–2-es mezőkövesdi, novemberben pedig 1–0-ás debreceni győzelemmel zárult a találkozó.

A hűvös, csepergős időben a tiszta kékben játszó hazaiak kezdték a meccset. Az első helyzetük azonban a vendégeknek volt; Dzsudzsák szöglete után a középen érkező Kusnyir elő került a labda és 18 méterről szó szerint kirúgta a stadionból a labdát. Az már az első percekben kiderült, hogy a fehérmezes debreceniek nagy hangsúlyt fektetnek a védekezésre. A középpályán szűrték a hazaiak támadásait, ha ez nem sikerült, a tizenhatosuk előterében szerelték vagy kényszerítették hibára a hazaiakat. A labda többet volt a lendületesen játszó debrecenieknél, helyzet azonban sokáig nem volt. Mígnem egy villámgyors akciót vezettek végig a vendégek, aminek a végén Dzsudzsák 20 méterről laposan küldte kapura a labdát, amely nem sokkal suhant el a jobb kapufa mellett.

A hazaiak a félidő közepén ritmust váltottak, és Molnár bal oldali beadásából helyzetbe is kerültek. Az érkező játékos azonban 10 méterről a sérülés miatt hosszú kihagyás után most először kezdő Megyeri kapuja mellé vágta a labdát. És még nem ért véget a fehérmezesek kritikus időszaka, Loki percekig nem tudott átjönni a felezővonalon, miközben a Zsóry szabadrúgásokat és szögleteket is rúgott. Egy gyors kontrával aztán kijött a Debrecen a szorításból, és innentől változatos, kifejezetten jó iramú játék folyt a pályán. A vendégek sokpasszos fociját látványosan fűszerezte Szécsi és Ferenczi egy-egy elleni párharca. Dzsudzsáknak is jól ment a játék, amellett, hogy középről szervezte csapata játékát, pimasz cselekkel is észrevétette magát. A félidő végére megjöttek a helyzetek is. Dzsudzsák beadását Mance fejelte 10 méterről a kapu jobb oldala felé. Piscitelli védett, de kiejtette a labdát, Varga Kevin pedig oldalhálót lőtt négy méterről. Majd Szécsi került helyzetbe a tizenegyesponton, két védő azonban szerelte. A hazaiak számára némileg hízelgő 0–0-s állással vonultak az öltözőbe a csapatok.

A szünetben egyik csapat sem cserélt, a játékot a DVSC kezdte, majd a 47. percben megvolt Megyeri első védése, a bal oldalról a jobb rövidre küldött lappos lövést fogta biztos kézzel. A félidő első percei a hazaiaké volt, de az említett lövésen kívül nem volt helyzetük, majd a Loki átvette az irányítást, és jöttek is a helyzetek. Előbb egy fejest védett bravúrral a Zsóry kapusa, majd egy szöglet után egy lövést a kapu torkában fejelt fölé egy védő. Az 54. percben azonban már nem volt kegyelem. Dsudzsák szöglete után Dreskovivc fejelte a kapuba. (0–1)

A gól felébresztette a mezőkesdieket, nagyobb sebességre kapcsoltak, sőt egy beadásra tökéletes ütemben érkező Molnár 8 méterről fejjel akár ki is egyenlíthetett volna - centikkel ment a kapu mellé a labda. A 62. percben Lagator megkapta a második sárgalapját, ezzel számára befejeződött a mérkőzés. Kemény utolsó fél óra várt a DVSC-re!

Az emberelőnybe került hazaiak igyekeztek tartani a ritmust, leginkább a debreceniek térfelén folyt a játék. A Loki azonban okosan védekezett, és a kontrákból keltett zavart Piscitelli kapuja előtt. Mance egy remek egyéni alakítást követően 23 méterről bombázott kapura, amit bravúrral tolt szögletre a kapus. Az emberhátrányban játszó Debrecen szervezetten, taktikusan játszott, és egy remek indítás után a tizenhatoson belül Ferenczi kerülhetett volna helyzetbe, de nem bírt a két védővel. Annak ellenére, hogy lüktető, kiegyenlített játék folyt a pályán, az ötletesebb, szervezettebb játékot továbbra is a DVSC nyújtotta. Próbálkoztak a hazaiak, szólt is a „Mindent bele!”, de nem bírtak a DVSC kitünően tömörülő védőivel. Mindeközben a DVSC tábor szinte fesztiváli hangulatot varázsolt a mezőkövesdi stadionba. A néha kialakuló hazai fölényt a szögletek jelezték, viszont ezekből sem sikerült gólhelyzetig jutniuk.

A DVSC győzelmével felkapaszkodott ismét a dobogóra, és reméljük, a forduló után is ott marad!

Az állás

1 FERENCVÁROS 25 15 6 4 49 22 27 51
2 KECSKEMÉT 25 10 12 3 35 24 11 42
3 DVSC 26 11 7 8 43 37 6 40
4 PAKSI FC 25 11 5 9 45 41 4 38
5 PAFC 25 9 10 6 36 32 4 37
6 KISVÁRDA  25 8 10 7 37 40 -3 34
7 MEZŐKÖVESD 26 8 8 10 26 31 -5 32
8 ZTE 25 8 6 11 31 31 0 30
9 ÚJPEST 25 8 6 11 32 45 -13 30
10 FEHÉRVÁR FC 25 7 7 11 32 36 -4 28
11 HONVÉD 25 6 7 12 27 40 -13 25
12 VASAS FC 25 3 10 12 20 34 -14 19

[Beillesztett cikk: „Kondás Elemér elvesztette az öltözőt”]


 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Karambol a Bartók Béla úton: egy ember roncsba szorult
Ütközés a debreceni kereszteződésben.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Gazdaság
Esővízgyűjtők: 70,4 milliót költenek ötezer tartályra
Eredményes volt a debreceni önkormányzat közbeszerzése.
Indul a Kuponözön a SPAR üzleteiben
Vásárolj legalább 5000 forintért április 25-től a SPAR és INTERSPAR üzletekben, és a kasszánál 300 forintos kedvezménykupont kapsz, amelyet a következő heti vásárlásaid alkalmával válthatsz be!
Hirdetés
Hirdetés
Támogatott tartalom
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Különleges ajánlatok a Miele 125 éves születésnapja alkalmából már Debrecenben is
Nemcsak csúcskategóriás, hanem belépő kategóriás készülékek is elérhetők.
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Vágányszabályozás a DKV Zrt-nél: beszerzési hirdetmény
Négy debreceni helyszínen van szükség munkavégzésre az 1-es villamos vonalán.
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
Épülethomlokzat-felújítás a Hatvan utcán
A Debreceni Vízmű Zrt. pályázata.
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
A testi, lelki egészség jegyében indítja az idei szezont a Zsuzsi
Ép testben ép lélek! szlogennel nyitja meg a 2024-es szezont a Zsuzsi Erdei Vasút, ami május 1-jén indítja menetrend szerinti járatait.